Împarte ştirea cu prietenii tăi:

Ajung la sectia de votare. E putin trecut de 10 AM, cel mai dimineata in istoria mea de alegator. As fi vrut de la 7:01, dar n-am reusit sa ma trezesc. Nimeni nu-i perfect.

Un cetatean la 60+ langa mine. Omul pune stampila direct pe masa comisiei si asteapta linistit cartea de identitate. Nu comenteaza nimeni cu exceptia unui tip, 30+ (hastag rezist, usr, accept, mozaiq & friend looks like).

“Dar de ce nu mergeti in cabina de vot, de ce mai sunt facute?”, comenteaza cel mai probabil observatorul taberei boicotiste, adica cea care sta acasa, cea care nu conteaza prin autoexcludere din actul democratic.

Cetateanul raspunde transant: “e votul meu si fac ce vreau cu el!”. I-a inchis gura scurt pe doi. Pleaca. Urmez eu. Iau buletinul, stampila si zic: “sa merg totusi in cabina pentru a mai pastra putin suspansul”.

Zambesc frumos la hastagist ca pentru poza de buletin, el isi da ochii roata peste cap, am crezut ca e acrobat sau asa ceva. Lansez buletinul in urna insotit de un “Doamne miluieste-ne pe noi pacatosii!” in gand si la plecare salut comisia cu “Doamne ajuta!” in loc de ramas bun.

N-am mai avut curiozitatea sa ma uit la pozitia ochilor hastagistului, dar cred ca alergau ca pe banda.

P.S. Trebuie sa fi fost cumplit pentru saracul om. Toti ai lui stau acasa si el pedepsit la vot. DA!

Cifrele dupa 6 octombrie:5,72 % – Prezenta la urne;1.046.583 – Total votanti.

Publicată de Cronicarescu pe Sâmbătă, 6 octombrie 2018


Împarte ştirea cu prietenii tăi: