0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Pentru prima data in 14 ani Google a dat publicitatii sumele incasate din reclamele rulate pe platforma de video sharing YouTube.

Publicitatea a generat in 2019 venituri de 15.1 miliarde de dolari pentru Google. Doar ultimul semestru a adus 4.7 miliarde de dolari.

Google anunta o crestere de aproximativ 4 miliarde de dolari fata de anul precedent 2018.

YouTube a fost cumparat in 2006 de Google pentru suma de 1.65 miliarde de dolari. O suma uriasa pentru vremea respectiva, dar bani pe care gigantul american ii produce acum in mai putin de doua saptamani.

Pe 14 februarie 2005 YouTube intra pe piata la initiatia lui Chad Hurley, Steve Chen si Jawed Karim, trei angajati ai PayPalCei trei au dat o lovitura in piata prin vanzarea catre Google, insa cei din urma au ridicat platforma la pozitia dominanta construita in ultimii ani.

YouTube ocupa pozitia secunda in clasamentul site-urilor intocmit de Alexa. Doar Google.com depaseste YouTube, pentru a ne forma o opinie in acest sens.

Si pentru a avea imaginea de ansamblu a ceea ce inseamna YouTube in prezent, in fiecare minut sunt incarcate la nivel global peste 500 de ore de continut video.

sursa foto: https://twitter.com/EnergyhealerI

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %