0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

alegeri

Am inceput sa vad in viitor. Duminica, 11 decembrie, romanii descopera brusc ca e cool sa votezi. Nu esti in tendinte daca n-ai votat si mai ales cu cine trebuie.

Inegalitate in fata votului

Lumea se imparte in tineri (frumosi, liberi, docti), batrani (prosti, inutili, asistati social, care strica viitorul tarii) si teleormaneni (o specie aparte care voteaza de mai multe ori si care a inventat sectia de vot in cimitir). De vasluieni n-am zis nimic, cand se vor fi trezit din bautura, va fi deja marti (dupa Craciun).

Toata ziua e fierbere ca intr-un cazan de presiune, se fac calcule, predictii, analize, oamenii se pricep azi la politica la fel de mult ca la fotbal, cu diferenta ca politica nu intra niciodata in faliment (din pacate). Se lanseaza scenarii apocaliptice, ca va fi vai de noi daca ies unii sau altii. Inca se mai crede in Mos Craciun.

Pe seara, la ora de maxima audienta, se anunta scorurile. Numai peste cinci la suta sunt norocoase. Unii jubileaza, mustacesc pentru concediul de patru ani pe care tocmai au pus mana, altii fac deja aliante mai mult pe sub masa, iar pe la diverse sedii de campanie se interpreteaza slagarul stadioanelor “hotii, hotii”. Ne culcam.

Sa revenim la..oile noastre

Noaptea intotdeauna e un sfetnic bun si maine redevenim cat de cat oameni cu preocupari mai lumesti, cum ar fi taierea porcului sau gasirea unui raspuns la intrebarea “tu ce faci anul asta de revelion”. Alegerile au si fost uitate, din Bucuresti in Maramures faci in continuare 12 ore cu masina, groapa de la Iancului e inca acolo.

Schimbarea

Schimbarea se lasa asteptata. Poate maine, poate la anul sau poate niciodata. Singura certitudine ramane durerea celor proaspat alesi, durerea in…(cot sa zicem) fata de “stapanii” lor cu stampila in mana, acesti dumnezei pentru o zi.

photo credit: US Department of State Voting 1940 via photopin (license)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %