0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Planuiesc o excursie la Istanbul in viitorul apropriat si, printre optiunile de transport, recunosc ca m-am gandit si la un zbor cu Fly Pegasus.

Compania low cost cu sediul in Turcia se numara printre optiunile de zbor intre Bucuresti – Istanbul si retur la preturi indiscutabil mai avantajoase decat ale companiilor mari, Turkish Airlines si Tarom, pentru a numi doar doua dintre variantele alternative.

De curiozitate, la o simulare de calatorie pana la Istanbul si inapoi, cu Fly Pegasus platesti 420 RON pentru un zbor direct de o ora si 20 de minute. Prin comparatie, pentru acelasi pachet de zbor la Turkish Airlines se plateste 717 RON si la Tarom 746 RON, adica aproape dublu fata de compania low cost turceasca.

O companie care in ultima luna a avut parte de doua incidente, ambele petrecute pe aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul.

Mai intai, pe 7 ianuarie, un aparat de zbor a depasit suprafata pistei la aterizare. Nu s-au inregistrat victime, din fericire.

Nu acelasi lucru se poate spune despre incidentul petrecut pe 5 februarie, cand un aparat de tip Boeing 737-86J aflat de 11 ani in exploatare s-a rupt la propriu in trei bucati dupa o aterizare in conditii de furtuna.

Avionul a depasit cu 50-60 de metri pista de aterizare lunga de 3000 de metri.

Trei oameni si-au pierdut viata din totalul de 183 prezenti la bord si alti 157 au suferit diverse rani, anunta Aviation Safety Network.

Cursa cu numarul 2193 efectuase un zbor intern Izmir – Istanbul.

Asadar, dupa cele doua incidente ma gandesc de doua ori daca sa aleg in viitor compania Fly Pegasus sau o alta care opereaza curse Low Cost din motive de securitate care nu mai au nevoie de vreo explicatie suplimentara.

foto: https://aviation-safety.net/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %