Împarte ştirea cu prietenii tăi:

Inteleg ca prin neparticiparea la Referendum unii cetateni doresc sa-si exprime nemultumirea fata de actuala clasa politica. Nimic mai FALS.

Tocmai PARTICIPAREA la Referendum reprezinta cel mai bun raspuns al omului de rand pentru clasa politica in ansamblul ei (acel om de rand “in itari si opinci” pe care il bagatelizeaza Tismaneanu cu avant revolutionar).

Si stiti de ce? Pentru ca Referendumul la care suntem chemati a pornit dintr-o initiativa cetateneasca (caz unic pentru Romania) si nu de la Cotroceni, Victoria sau de la un sfert dintre parlamentari (asa cum prevede Constitutia). Asta ar trebui sa va dea putin de gandit.

Trei (3) milioane de cetateni au semnat pentru modificarea Legii Fundamentale, cand ar fi fost nevoie doar de 500.000 de semnaturi. Cum sa spui ca amendezi clasa politica neparticipand la Referendum, cand proiectul de revizuire a fost inregistrat la Senat pentru dezbatere in 23 mai 2016 si adoptat abia in 11 septembrie 2018, in timp ce alte legi sunt dezbatute, votate si promulgate cu viteza luminii?

Comunistii au reusit sa transforme votul ca manifestare de vointa din partea cetatenilor intr-o farsa sinistra. Urmasii lor, apostolii revolutiei sexomarxiste, ne indeamna acum sa stam in casa, sa nu votam. Sa facem ceva pe el de vot, ad litteram! (n.a. – cautare pe google dupa “ma pis pe el de vot!”). In asta consta ticalosia indemnului la boicot. E vorba de boicotul democratiei!

Pe mine nu ma intereseaza ce voteaza unul si altul, DA sau NU, e alegerea fiecaruia in functie de constiinta si optiunile lui personale. Eu spre exemplu votez DA pentru ca in DA-ul de acum se regasesc valorile in care cred. Tu poti sa crezi in altceva, e perfect! Important e sa aratam responsabilitate civica acolo unde se produc cu adevarat schimbarile, adica la VOT.


Împarte ştirea cu prietenii tăi: