0 0
Read Time:1 Minute, 58 Second

N-aş vrea să supăr pe nimeni, cu atât mai mult pe prietenii mei olteni, dar Universitatea Craiova cea pe care o ştiam cu toţii pur şi simplu nu mai există de drept.

De fapt, în realitate, există două echipe înfiinţate recent şi care se revendică de la adevărata Ştiinţa:

U Craiova 1948 CS (fosta CSU Craiova), echipă înfiinţată în anul 2013 şi care a intrat in fotbalul românesc direct în Liga 2 (!), caz unic până acum chiar şi pentru o democraţie prea puţin consolidată cum este a noastră. Este actuala echipă a Craiovei din Liga 1, castigatoarea unui singur trofeu – Cupa României 2018, aşa cum apare în prezentarea oficială a LPF şi FRF.

U Craiova 1948 SA, echipa lui Adrian Mititelu înfiinţată pe o nouă societate comercială în 2017 după falimentul FC Universitatea Craiova. Aceasta evoluează in Liga a 3-a, după ce şi-a început activitatea fotbalistică din al patrulea eşalon, adică de la Judeţ.

Acum, fiecare e liber să susţină ce echipă doreşte şi să-i spună cum consideră de cuviinţă, însă realitatea e una singură. Craiova din Liga 1 are o istorie de cinci ani şi jumătate. Altfel vorbim de mistificarea istoriei şi a adevărului.

În 2013 a avut loc un meci intrat în istoria fotbalului craiovean între CSU Craiova şi FC Universitatea Craiova (echipa lui Mititelu înaintea falimentului). S-a jucat în Liga 2 pe vechiul stadion Ion Oblemenco cu cei de la CSU în postura de gazde. Cu excepţia facţiunii de suporteri Sezione Ultra, restul suporterilor prezenţi la stadion în frunte cu Peluza Sud 97 şi-au manifestat ataşamentul pentru FC Universitatea Craiova dincolo de antipatia publică faţă de Mititelu. Cei de la CSU erau adulaţi cu apelativele ”clone”, ”Craiolguţa” sau pur și simplu echipa politică a PSD-ului. Nu sunt basme, meciul poate fi văzut şi acum în integralitate pe YouTube. Bineînţeles că, aşa cum adesea se întâmplă pe la noi, mulţi vor spune acum că n-au mâncat praz şi nici gura nu le miroase a zarzavat.

UPDATE: Cei de la U Craiova 1948 CS au solicitat FRF în 11 iunie modificarea numelui echipei din Liga 1 în Universitatea Craiova. FRF a trimis cererea mai departe la LPF, care însă n-a oferit un răspuns la timp pentru a putea fi dezbătută în Comitetul Executiv din luna iunie. Cazul a fost amânat pentru începutul lunii iulie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %