0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

Mie Sfântul Ilie îmi amintește mereu de copilăria pe care am petrecut-o la țară, în inima satului româneac de câmpie. Slavă Domnului pentru asta.

Acolo unde verile erau adesea secetoase și unde bătrânii își puneau toate speranțele că Sfântul Ilie va dezlega cerul oferind ploaie din belșug pentru ogoarele însetate de arșița verii.

Parcă îi văd și acum aievea cum brăzdau cerul în ziua de 20 iulie în căutarea unui cât de mic semn că Sfântul e acolo și va aduna norii pentru ploaie.

Dacă se întâmpla să plouă dădeau slavă Lui Dumnezeu pentru rugăciunile Sfântului Ilie, iar dacă cerul rămânea închis nu se mâniau decât pe ei înșiși spunând “pentru păcatele noastre se întâmplă aceasta, s-a înrăit lumea, cutare sau cutare lucrează în zi de sărbătoare”.

Astăzi trăim într-o lume cu atât de mulți Baali încât cu greu mai deosebim adevărul de minciună prin perdeaua de fum și zgomote.

Profeţii mincinoşi ai zilelor noastre

Oamenii, la fel ca și în vremea Sfântului Ilie, cred în tot felul de profeți mincinoși, iar ploaia nu mai e chemată prin rugăciune.

Azi îl avem pe Busuioc și AccuWeather, iar dacă se întâmplă să se închidă cerul nu mai spune nimeni “pentru păcatele noastre aceasta”.

Se întâmplă că așa se întâmplă. Cui îi mai pasă că pământul e fript de sete? Sunt hipermarketurile pline de produse alimentare sintetice.

Consumerismul și divertismentul sunt doar doua exemple de zei mincinoși ai zilelor noastre (Baal), care din păcate au ajuns și la sat răpindu-i din frumusețea lui naturală.

Televiziunea prin cablu & satelit, respectiv conexiunile la internet de mare viteză îi fac pe oameni să se îndepărteze tot mai mult unii de alții, profilul omului de la țară semănând tot mai mult cu al orășeanului: înstrăinat de el însuși și de toți cei din jur.

Rar mai vezi câte doi-trei adunați să stea de vorbă și atunci te freci bine la ochi să nu fie vreo nălucire. Satul românesc se vede depopulat atât fizic, cât și sub aspectul vechilor sale vibrații interioare.

Mi-e dor de satul de odinioară și de toți ai mei plecați la Domnul, acolo unde Sfântul Ilie s-a învrednicit prin viața lui dreaptă a ajunge cu tot cu trupul său și care va vesti prin mari minunu la vremea potrivită apropierea sfârșitului celui adevărat.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %