0 0
Read Time:58 Second

32600979646_d12282b825_b

Eu as protesta impotriva mizeriei de ambiguitate in care traim (orbecaim) din 89 incoace si pentru corectarea careia avem nevoie de rescrierea Constitutiei in ideea definirii in clar a tipului de regim politic pe care il dorim: prezidentialism pe model american sau parlamentarism de inspiratie britanica, italiana, germana?

E clar ca asa, in semiprezidentialismul conflictual din prezent cu impartirea puterii in tabere definite la lumina zilei (presedinte, parchete, servicii versus guvern si majoritate parlamentara), nu vom ajunge nicaieri si vom sfarsi, la un moment dat, Doamne Fereste, intr-un razboi civil si intr-o dezbinare din care nu ne va mai scoate nimeni.

Sau poate chiar asta se doreste, sa ne mancam intre noi aici, in interior, pentru a fi mai usor de nivelat din exterior in termeni de neam, traditii si valori.

Trist e ca la mijloc sunt prinsi oameni, si de o parte si de alta, prieteni si frati de-ai nostri, iar nivelul de ura nationala atins zilele astea i-ar face invidiosi pana si pe cei mai aprigi dintre stalinistii care ne-au colonizat tara dupa 47.

photo credit: pawagner Romania: Protest against Emergency Ordinances via photopin (license)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %