0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

alegeri locale 2016

Cred ca daca am incepe sa fim mai oameni chiar din clipa asta, ar conta mai putin cu cine votam. Responsabilitatea ar trebui sa vina din comportamentul si atitudinea fiecaruia in viata de zi cu zi, nu din cerneala stearsa pe care o punem pe o hartie ingalbenita o data la cativa ani.

Votul e un exercitiu democratic si optional. Nimic mai mult. Drept dovada mai bine de jumatate din concetatenii cu drept de vot au avut o mare durere fix in…stampila cu privire la acest scrutin local.

De cand ne stim vrem schimbare, ne obsedeaza schimbarea, dar uitam sa incepem prin a ne privi mai intai in propria oglinda. Ne place oare ce vedem, dar sincer acum?

Poate schimbarea ar trebui sa inceapa cu noi: sa folosim cosurile de gunoi, sa respectam linistea in locuintele in care traim alaturi de alti locatari, sa stim sa spunem multumesc sau imi pare rau cand situatia o impune, sa fim respectuosi si combativi dupa caz aparandu-ne ideile cu argumentele la vedere.

Altminteri, vom ramane captivi in paradigma schimbarii (dar nu in sens de alternativa, ci de aparitie a unui om nou ca reminescenta a logicii staliniste) atata timp cat clasa politica nu va fi altceva decat propria noastra oglindire ca societate la nivelul unei asa zise elite.

Politicienii nu sunt insa o rasa diferita de oameni, asa cum ne-am obisnuit sa credem intr-un clivaj absurd noi vs ei. Ei sunt unii dintre noi, plecati din randurile noastre. Vrem oameni politici curati, incoruptibili, responsabili, dar cine ne opreste sa-i avem?

Nu trebuie decat sa-i nastem, sa-i crestem si sa-i educam in spiritul dorit de noi si atunci nu vom mai vorbi de schimbare, ci de o competitie reala intre idei, programe si platforme.

photo credit: Students via photopin (license)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %