Schimbare de gen in Grecia

Împarte ştirea cu prietenii tăi:

In timp ce tot mai multi dintre ai nostri au gasit prilej de bascalie pe seama pelerinajului anual la moastele Sf.Cuvioase Parascheva de la Iasi si la fel de multi se dau de ceasul mortii pe seama Referendumului Barbat+Femeie=Familie, minunata Grecie, acest leagan de civilizatie si epicentru al democratiei cu radacini antice, ne da o lectie de integrare si aliniere (sau alienare) europeana prin adoptarea unei legi a genului.

Cu alte cuvinte, de acum inainte oricine trecut de 15 ani (!) si care nutreste o anumita indoiala cu privire la genul sau (barbat sau femeie) are potrivit noii legi dreptul de a solicita in fata unei instante schimbarea in acte a genului (fara a mai fi nevoie ca pana acum de dureroasele si traumatizantele interventii chirurgicale plus tratamentele hormonale pe viata etc).

Acum totul se rezolva printr-o declaratie de intentie si o decizie judecatoreasca. Nimic mai simplu. Si asta chiar de doua ori in viata, in ideea ca poate nu ti-a placut minunata existenta de lup in blana de oaie si vrei sa-ti mai dai o sansa, un fel de restore la creieras.

Premierul elen Alexis Tsipras sustine ca “nici o tradiție, nici o religie nu poate sta deasupra drepturilor omului” si ca Grecia trebuie sa se straduiasca “mai degraba pentru progres decat sa ramana in obscurantism”.

Declaratia este una cat se poate de PRO in sustinerea noii legi si de pozitionare in contra valorilor traditionale si de spiritualitate a majoritatii religioase din Grecia. Cu alte cuvinte, avem Guvernul Elen versus Sfantul Munte Athos, care a si reactionat printr-o scrisoare catre Ministerul Educatiei si Ministerul de Justitie.

“Cerem tuturor deputaților si membrilor Guvernului să se asigure că o astfel de lege nu va fi adoptată. Propunem ca soluție optimă retragerea proiectului de lege și revizuirea acestuia”, se arata in scrisoarea semnata de Sfanta Chinotita, dupa cum se arata aici.

Pe de alta parte, legea din Grecia a fost salutata de organizatiile care militeaza pentru drepturile omului, desi cei de la Amnesty International sustin chiar ca respectivul act normativ ar mai avea puncte in care ar putea fi imbunatatit in vederea extinderii spectrului de drepturi si facilitati pentru cei vizati.

Odata deschisa Cutia Pandoriei se va ajunge inevitabil la o bulversare a intregii societati, in general, si a lumii sportului, in particular, dupa cum se poate vedea in exemplul de aici. Un jucator de fotbal australian, adica un barbat, devenit intre timp femeie, si-a manifestat dorinta de a juca, dupa cum e “normal”, in liga feminina de fotbal australian. Ce grozavie, totusi!

photo credit: saigneurdeguerre Brussels Pride 2017 via photopin (license)

Leave a Reply

Your email address will not be published.