Schimbare la vârful Jandarmeriei Române înainte de 10 august

Împarte ştirea cu prietenii tăi:

Cu doar cinci zile înaintea anunțatei “răscoale” din 10 august, ministrul interimar de interne îl schimbă din funcție pe șeful Jandarmeriei Române. 🙄👀

”Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, l-a înlocuit din funcţie pe şeful Jandarmeriei Române, colonelul Ionuţ Sindile”, anunţă Radio România Actualităţi.

În locul lui Sindile a fost instalat Constantin Florea, cel care a condus până la această numire Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Dolj.

Cui i se mai pare interesantă această ştire aparent banală, dar care vine cu doar cinci zile înainte de 10 august?

Un 10 august care se anunţă pentru al doilea an consecutiv extrem de încins, cu proteste antiguvernamentale în Piaţa Victoriei.

În absenţa ”dujmanului poporului” Liviu Dragnea, fondul rămâne unul extrem de sensibil.

Bâjbâielile autorităţilor în cazul dispariţiilor din Caracal şi apropiata campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale agită spiritele în rândul societăţii civile grupate în spatele haştagului Rezist.

O parte a românilor aflaţi în străinătate se dezic însă de evenimentul din 10 august.

Este vorba de Asociaţia Românilor din Italia, care a anunţat printr-un comunicat că nu va participa la acest miting.

”Promovarea mitingului are un puternic caracter partizan politic. În același timp, autori cunoscuți sau necunoscuți instigă pe rețelele de socializare la ură, dezbinare și violență. Asociația Românilor din Italia respinge astfel de practici și îndeamnă la respect față de toți cetățenii români. Refuzăm și de această dată să devenim masă de manevră pentru un partid sau altul”, se arată în comunicatul publicat de Inpolitics.