1 0
Read Time:52 Second

Pentru doar a 11-a oara in ultimii 72 de ani o sesiune de urgenta a fost convocata in cadrul Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).

Rezolutia de condamnare a razboiului declansat de Rusia in Ucraina a fost votata de 141 de state, printre care si Romania.

Alte 35 de state s-au obtinut, printre acestea China, India, Pakistan, Iran, Cuba sau Venezuela. Ultimele doua aliate ideologice ale Kremlinului.

De notat si tinut minte pentru viitor ca cinci state au votat impotriva acestei rezolutii a lumii libere: Belarus, Siria, Eritrea, Coreea de Nord si evident Rusia.

Dintre acestea cea mai surprinzatoare pozitie este cea exprimata de Eritrea, o tara africana cu o populatie estimata de pana in 7 milioane de locuitori.

Se pare ca votul pentru Rusia nu este intamplator, existand un interes din partea Moscovei in Eritrea pentru construirea unei baze militare la Marea Rosie.

Eritrea este chiar peste drum de Arabia Saudita si Yemen, intr-unul dintre cele mai fierbinti puncte de pe Glob inaintea declansarii invaziei ruse din Ucraina.

FOTO: Twitter

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %