0 0
Read Time:3 Minute, 5 Second

Nu gasesc potrivita discutia despre aparitia unui eventual partid conservator care sa preia asa zisul bazin electoral al celor 3.5 milioane de votanti DA la Referendum.

Stiu ca suntem la cald, obositi si suparati, dar sa ramanem totusi rationali. Ar fi o greseala sa ne imaginam ca aceiasi 3.5 milioane de oameni ar vota pentru imaginarul “Partid al Coalitiei pentru Familie” sau oricum s-ar numi o eventuala constructie politica. Ar fi echivalentul unei sinucideri publice.

Nu de partide conservatoare ducem lipsa. Le avem si acum. Eu am votat cu unul in 2016 si care a strans 2%, spre exemplu. A fost singurul care m-a reprezentat la momentul respectiv prin agenda propusa.

Cei 3.5 milioane care au votat la Referendum n-au votat politic, au votat o idee in conformitate cu propriul set de valori, cu traditia in care se identifica. Majoritatea nu fac politica si nici nu-i intereseaza pe viitor.

Pe de alta parte, cei aproape patru milioane de oameni nu pot fi ignorati de actuala clasa politica, una care a jucat cartea neutralitatii la acest examen si care peste un timp va avea nevoie si de votul celor putini dar totusi multi care au raspuns prezent la Referendum. Crestinismul reprezinta o minoritate verificata si validata de exercitiul consultarii populare, dar inca n-a venit timpul retragerii in catacombe.

Dincolo de faptul ca acest referendum a fost invalidat pe procedura, desi poate nu e chiar corect ca cei care nu fac NIMIC chiar sa influenteze regulile jocului, numarul celor care s-au prezentat la urne e impresionant.

De ce?

Pentru ca boicotul referendumului a fost unul general: mass-media, partide politice, influenceri etc. Abia in ultimele zile au avut loc dezbateri televizate si acelea cu discutii duse in derizoriu.

Pentru ca cei 3.5 milioane au votat o idee dintr-un set de valori in care cred (casatoria, familia, copiii) in totala opozitie cu profilul alegatorului roman (care in multe cazuri isi prostitueaza suveranitatea in schimbul unor mici placeri materiale: de la promisiuni fara acoperire, mariri de salarii, autostrazi pe hartie si pana la banalele galeti de plastic).

Pentru ca initiativa a fost una civica de la inceput si pana la sfarsit, de la strangerea celor 2.8 milioane de semnaturi si pana la cele 3.5 milioane de voturi.

Ce am ratat?

Dincolo de tema propriu-zisa de modificare a Constitutiei am ratat sansa de a arata clasei politice ca cetatenii neafiliati politic pot avea un cuvant de spus printr-o astfel de initiativa.

Probabil asa se si explica neimplicarea politicului (la nivel organizat) in campania de informare a populatiei. Atentie, de informare si nu de influentare. Altminteri dezinformarea a fost una corecta, facuta dupa manual si si-a atins scopul.

Personal nu cred sa mai asistam prea curand sau chiar vreodata la vreun referendum.

Pentru moment e timpul retragerii noastre in noi insine, in reculegere si rugaciune, pentru ca schimbarea trebuie sa porneasca in primul rand de la noi ca exemple vii. O retragere intarita in acelasi timp de cresterea vigilentei si responsabilitatii civice in fata agresiunii totalitarismului de tip sexomarxist.

P.S. Am un mare RESPECT pentru cei 248.696 de romani care au inteles cum functioneaza o democratie. Ceilalti pana la 18.951.721 n-au nicio scuza. Cu atat mai putin ca n-au inteles intrebarea. Pentru asta ar trebui sa frecventeze cursurile claselor primare odata cu orele de reeducare parentala (eventual).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %