Împarte ştirea cu prietenii tăi:

Anul 2020 a inceput in forta cu evenimente dintre cele mai diverse, politice, sociale si sportive.

3 ianuarie

Inca din primele zile ale noului an tensiunile dintre SUA si Iran au atins un prag alarmant dupa ce americanii l-au asasinat pe generalul iranian Qasem Soleimani cu o lovitura aeriana in apropierea aeroportului din Bagdad, Irak. Iranienii au reactionat prin trimiterea catorva rachete peste granita in Irakul vecini. Baza americana vizata a raportat doar pagube materiale, din fericire pentru toti cei implicati.

11 ianuarie

Pe fondul tensiunilor dintre SUA si Iran un avion ucrainean s-a prabusit la scurta vreme dupa decolarea din Teheran. Toti pasagerii zborului 752 cu directia Kiev si-au pierdut viata. Ulterior partea iraniana a recunoscut oficial doborarea din greseala a aparatului de zbor spre furia comunitatii internationale si nu numai. In Teheran a izbucnit o revolta populara care insa a fost rapid inabusita.

Coronavirusul

Ceea ce parea la inceput a fi doar o forma mai agresiva de pneumonie s-a transformat intr-o adevarata epidemie la nivel global. Coronavirusul care a afectat orasul chinez Wuhan s-a extins cu repeziciune cauzand moartea catorva sute de persoane.

14 ianuarie

Incendiile de vegetatie din Australia au distrus 18.6 milioane de hectare, 5.900 de cladiri si au ucis 34 de persoane. Un miliard de animale au pierit mistuite de flacarile ucigase, iar fumul gros a traversat Pacificul ajungand pana in Chile si Argentina. Incendiile de vegetatie izbucnisera din septembrie 2019.

26 ianuarie

Legedanrul baschetbalist american Kobe Bryant si-a pierdut viata intr-un accident de elicopter petrecut in apropiere de Los Angeles. Alaturi de fostul jucator de la Lakers au mai decedat opt persoane, printre acestea si fiica lui Kobe, Gianna Maria, in varsta de 13 ani.

31 ianuarie

Mult trambitatul Brexit s-a intamplat intr-un final. Marea Britanie a iesit oficial din blocul comunitar, cu mentiunea ca pana la 31 decembrie 2020 va urma o perioada de tranzitie din toate punctele de vedere.

sursa foto: https://twitter.com/Brexit


Împarte ştirea cu prietenii tăi: