Împarte ştirea cu prietenii tăi:

În plină lună a mândriei şi iubirii multicolore apare în prim plan o întâmplare care ar trebui să le dea multora de gândit despre direcţia în care ne îndreptăm aşa ca societate în general.

Pe scurt, un băiat pe nume Remi Manoiu, om ca noi toţi ceilalţi, a fost concediat de la locul de muncă pe care îl avea ca barman într-un pub bucureştean pentru o opinie exprimată pe Facebook.

Remi Manoiu este unul dintre puţinii curajoşi care, deşi era conştient probabil că vor urma o serie de repercursiuni, nu a ezitat să exprime în spaţiul public ce gândeşte şi care e poziţia lui faţă de chestiunea minorităţilor sexuale în România.

https://www.facebook.com/remi.manoiu/posts/474758963260001

Răspunsul celor de la Manasia Hub, căci aşa se numeşte locul respectiv, a fost să vorbească la trecut de ”fostul nostru angajat”. Cu alte cuvinte omul a fost dat afară doar şi pentru că a avut o opinie diferită despre linia respectivului local (n.a. – înţeleg frecventat de minoritarii sexuali, treaba lor).

https://www.facebook.com/manasiahub/posts/2425574721009330

Adică, Remi Manoiu a spus că nu e de acord cu ce se întâmplă în spaţiul public românesc şi că intenţionează să participe la un marş numit al normalităţii, o iniţiativă la fel de civică precum şi Marşul Diversităţii.

Ce s-a întâmplat însă cu iubirea şi tolerenaţa? Din câte reiese în acest caz, iubirea multicoloră se dovedeşte a fi una desprinsă dintr-un manual de stalinism al anilor 50 funcţionând pe principiul ”cine nu e cu noi, automat e împotriva noastră”.

O logică extrem de îngustă şi strâmbă din partea unor oameni care, altminteri, pozează în intelectuali, deschişi la minte şi progres.

Ar fi de urmărit în acest caz şi o eventuală poziţie oficială din partea CNCD, acest câine de pază în ceea ce priveşte combaterea discriminării.

Pentru că dacă nici acesta nu e un caz de discriminare, şi încă unul chiar foarte grav, atunci nu ştiu care mai e baza de funcţionare pentru acest organism guvernamental de multe ori arbitrar în decizii.

Actualizare ulterioară: Remi Mănoiu se afla în preaviz în momentul întâmplărilor relatate mai sus şi, spun anumite voci, ar fi creat întreg acest subiect drept răzbunare împotriva de acum foştilor săi angajaţi care l-au pus pe liber. Chiar şi aşa în motivaţia celor de la Manasia se vede negru pe alb adevăratul motiv pentru concediere, adică ”instigarea la ură” şi ”discriminare”. Nu se spune nicăieri ”l-am dat afară că oricum era în preaviz”.


Împarte ştirea cu prietenii tăi: