Împarte ştirea cu prietenii tăi:

Nu stiu cine a luat Oscarul si cu atat mai putin ma intereseaza cine a castigat laba ursului de la Berlin. M-am uitat in schimb la The Shack si am ramas profund impresionat de felul in care au reusit sa puna in imagini ceva atat inaltator.

Nu e usor sa traduci intr-o pelicula o idee atat de sensibila precum cea a intalnirii omului cu Dumnezeu, mai ales cu Dumnezeu cel adevarat reprezentat in trei ipostasuri, ceea ce noi in Ortodoxie numim Sfanta Treime.

The Shack nu este un film despre intelesul dogmatic al credintei, ci mai degraba o punere in scena a framantarilor pe care le avem, la un moment in dat in viata, fiecare dintre noi.

Exista, si aici cu parere de rau o spun, numerosi semeni ai nostri care pun problema la modul concret si cauta sa-l inteleaga pe Dumnezeu rational.

“Daca Dumnezeu exista, de ce permite sa se intample asta si asta”, ii auzim tot mai des pe razvratitii lumii moderne.

Tocmai tema omului razvratit impotriva lui Dumnezeu o regasim si in The Shack in povestea unui copil devenit adult cu un bagaj de traume in spate si care isi pierde complet busola in momentul unui episod tragic.

Si pentru ca Dumnezeu lucreaza tainic si extrem de fin pentru indreptarea tuturor fiilor ratacitori, personajul nostru are parte de o experienta care il va schimba radical caci, nu-i asa, frumos se spune ca “bucurie se face in cer pentru un pacatos care se pocaieste”.

Un film despre relatia Dumnezeu-Om, un film despre acceptare, asumare, iertare, dragoste, intr-un cuvant despre credinta in stare pura.

photo credit: facebook.com/theshackmovie


Împarte ştirea cu prietenii tăi: