0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Ce bine era inainte de 89! Nu existau banane si, daca mai prindeai cate una, cu siguranta n-o mancai in genunchi ca forma de divertisment simuland un act sexual oral.

Grecii tocmai au dat o lege cu schimbarea genului de la 15 ani incepand printr-o simpla hartie la tribunal ca exercitiu de deschidere spre progres.

Noi inca nu suntem pregatiti pentru metode din acestea hardcore. La noi drumul spre “progres” inseamna (si) pervertirea morala sau libertinajul desantat imbracat in forme de exprimare mai soft, in glumite si nevinovatii adolescentine. Cu alte cuvinte, alienarea sufleteasca a tinerilor cu consecinte la nivel afectiv dintre cele mai grave pe termen lung. Sa nu ne mai miram de ce tinerii arata imbatraniti la varste inca fragede si ca multi ajung sa infunde cabinetele de psihoterapie.

Hai sa spunem lucrurilor pe nume fara urma de indignare. A fost o intreaga discutie in anii din urma despre ora de religie in scoli si spuneau unii (progresisti si secularisti) ca sufera copiii de spalare pe creier. Pana la urma s-a pastrat religia ca materie optionala. Insa, cand vrei sa-l scoti pe Dumnezeu din scoli si implicit din viata omului, apare un mare gol care va fi ocupat de ceva si nu neaparat de ceva bun, iar imaginea de la nefericitul Bal al Bobocilor din Cluj e graitoare in acest sens.

E clar ca respectivii copii de 14-15 ani au fost “victimile” unor minti diabolice si cineva trebuie tras un pic la raspundere pentru derapaj. Dar chiar si asa, nici macar unuia dintre subiecti nu i s-a parut ceva in neregula, ceva gresit moral in toata aceasta intreprindere de prost gust?

Si aici intervine discutia despre ce mai vad tinerii prin casele si familiile lor, despre nivelul educatiei primite, despre anturajele in care isi petrec timpul liber si despre locurile pe care le frecventeaza pe un Internet invadat de pornografie si violenta.

Lucrurile tind sa scape de sub control, dar impresia lasata este ca exista o foaie de parcurs care incurajeaza fenomenul cu buna stiinta. Scoala dintotdeauna a avut un rol pregatitor dar si moralizator, fiind inca de la bun inceput un catalizator in formarea elitelor.

Despre ce elite mai vorbim astazi intr-o piramida inversata a valorilor?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %