0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

stavropoleos//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Cuprins de intrebari existentiale si aproape ingenucheat de deznadejde, acest hau al sufletului, Rollo a cautat raspunsurile dorite la vestitul clarvazator din Kattegat. Acesta s-a uitat in viitor si a inceput sa rada de bietul Rollo spunandu-i: “daca ai stii ce ti-au pregatit zeii, ai alerga cat te tin picioarele si ai dansa gol pe plaja”. Rollo s-a uitat lung si n-a inteles nimic. A plecat mai contrariat decat venise, pentru ca raspunsul nu e in vreun glob de cristal.

Precum fratele lui Ragnar din Vikingii asa suntem si noi de multe ori. Avem diverse dileme existentiale, ne tulburam in fata unor esecuri personale, cautam raspunsuri grabnice si cumva prin toata aceasta framantare il scoatem din ecuatie pe Dumnezeu. Apoi ramanem cu mintea suspendata la un “de ce?” pe care nu stim de unde sa-l luam si unde sa-l agatam.

Cu alte cuvinte, nu credem cu adevarat in ceea ce numim rugaciunea domneasca, nu avem deprinderea intelegerii lui “Faca-se voia Ta, Doamne”. Pentru ca daca am crede cu adevarat, sigur, dincolo de partea noastra de atributii, l-am lasa pe Hristos, Adevaratul nostru Dumnezeu, sa le randuiasca pe toate dupa mare mila Lui.

Nimic nu e intamplator si totul se intampla cu un scop, e o taina necuprinsa de mintea omului, iar datoria noastra este sa ne intarim in dreapta credinta ca exemple vii de urmat pentru ceilalti semeni ai nostri.Fara a ne culca pe o ureche, ci in priveghere permanenta ca fecioarele care-si asteptau Mirele, sa-L rugam pe Dumnezeu sa aiba grija de noi. Daca am constientiza ce sansa mare avem aici, in viata materiala, si la marea Cina, dincolo, am face mai mult decat sa dansam goi pe vreo plaja, intr-atat de mare ar fi bucuria.

Pentru ca Dumnezeu ne-a pregatit scaunul la masa alaturi de cei drepti ai Lui si depinde doar de noi sa ajungem sa-l ocupam. Iar aceasta sansa pe care o avem se numeste chiar viata noastra, pe care suntem datori sa o pazim nealterata de tentatii pierzatoare si desertaciuni efemere, transformand-o in vesnicie prin mantuirea sufletului.

photo credit: fusion-of-horizons

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %