0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Librăria Sophia din București s-a dovedit încă o dată neîncăpătoare cu ocazia lansării celei mai recente cărți semnate de Părintele Ieromonah Savatie Bastovoi. Este vorba, evident, de Prețul Iubirii, un volum anunțat din 20 noiembrie.

La aproape o lună distanța cartea lansată la Editura Cathisma a primit lumina tiparului, iar Părintele Savatie și-a bucurat cititorii cu prezența în preajma sărbătorilor prilejuite de Nașterea Mântuitorului Hristos.

Întrebat care este prețul iubirii, Părintele Savatie a oferit un răspuns pe cât de scurt, pe atât de cuprinzător.

“Prețul iubirii l-a arătat Hristos când s-a suit pe cruce. Acela este prețul iubirii!”

Încă de la începutul prezenței sale în rândul cititorilor, Părintele Savatie a ținut să precizeze că evenimentul nu vă fi unul transmis LIVE pe Facebook sau pe celelalte platforme sociale. Și pornind de aici și-a argumentat prezentarea pe nevoia de a fi cât mai mult împreună unii cu alții, de a reinvata să trăim real împreună într-o luma din ce în ce mai tehnologizata.

Idee pe care de altfel o regăsim și în cartea Prețul Iubirii, unde autorul spune la un moment dat că “suntem atâți cât suntem și suntem atât cât ne vedem, cât ne rugam unii pentru alții”.

Așteptarea e cea mai cumplită, a mai spus Pr.Savatie Bastovoi, iar timpul reprezintă o condiție a căderii. În acest sens, tehnologia zilelor noastre crează iluzia depășirii timpului, iar într-un discurs premonitor autorul Prețului iubirii anticipează că “în timp întâlnirile dintre oameni vor dispărea” și că “vom plati foarte scump pentru a ne vedea unii cu alții”.

”Vom fi toți numai butoane, vom fi numai holograme!”
(Pr.Savatie Bastovoi)

Întrebat despre dragoste, părintele a spus că aceasta nu poate rămâne nemărturisită, pentru că Dragostea este Lumina și lumina nu poate rămâne sub obroc. “Iubirea este întotdeauna mărturisire”.

[embed-google-photos-album “https://photos.app.goo.gl/pVZas5zAQTrurvQW8”]

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %