0 0
Read Time:4 Minute, 20 Second

Vedeți mai jos cele mai importante idei surprinse din conferința susținută de Părintele Constantin Necula la Biserica Mărcuța din Protopopiatului Sector 2 București.

Despre Duhul Sfânt

“Lipsa de încruntare a sfinților este datorată prezenței Duhului Sfânt.

Primul rod al Duhului Sfânt în Biserică este sfințenia.

Într-o Biserică în care nu se simte comuniunea trăită, nuse simte nici Duhul Sfânt.

Ne lipsește serenitatea Duhului Sfânt. Stăm tot timpul încruntați, cârtim unii asupra altora. Prezența Duhului Sfânt în viață noastră e ca un cântec de leagăn care ne liniștește.

În Duhul lui Dumnezeu fiecare avem o misiune de îndeplinit.

Suntem pe cale să pierdem respectul față de darul Duhului Sfânt. Nu nouă, Doamne, ci Ție se cuvine toată slavă.

Cel mai mare dar al Duhului Sfânt e darul bunului simt. Darurile nu se dau cum dăm noi șpagă la doctor. Lui Dumnezeu îi dăruiești cu mâna deschisă. Când dai ți se văd cuiele în palmă și celălalt te respectă pentru asta.

În Biserica n-avem drepturi, doar darurile Duhului Sfânt. Drepturile acestea sunt invențîi ale oamenilor când s-au lipsit de darurile Duhului Sfânt.

Pentru români este nevoie să se mântuiască, nu doar să progreseze, să fie progresați. Suntem ultima generație care știe anatomie. Următoarei generații îi poți spune orice. În Duhul lui Dumnezeu nu îmbraci bărbați în maici și tai șuncă pe icoană Mântuitorului, și o numești artă. Asta nu e artă, asta e mizerie!

Raza de lumină a primei dimineți din ziua în care am murit. Acesta este Duhul Sfânt.

Despre rugăciune

Adevărata rezistență a poporului român a fost dată de rugăciunea continuă.

În rugăciune sporim noi în Duhul Sfânt. Rugați-vă pentru cei urâți și adevărul e că unii sunt urâți rău.

Nu vă puteți ruga? Bine, pe căldură asta nu e ușor nici să înjuri, dar să ne rugăm. Nu ne mai îngăduim unii pe alțîi.

Rugăciunea Bisericii la Cincizecime ne arată ce avem de făcut “apropie-te de noi Doamne”. Dumnezeu iubește oamenii, nu e împotriva lor. Mai spun unii că unde e Dumnezeu cu atâția copii bolnavi. Dumnezeu nu s-a jucat cu fusiunea nucleară. Un film care arată că nu lui Dumnezeu aparține greșelile noastre. Bine, n-am mai avea curent… dramă națională pe iphoane.

Răspunsuri la diverse întrebări:

Le-am spus copiilor de la cor ”ați cântat mai bine ca o bere rece”

Între prima și a două Înviere avem Dumnezeiasca Liturghie, asta e Biserica. O stare de veghe. E o taină, fără îndoială.

Dracul nu mai e drac, e un personaj hollywoodian, cinstit și dăruit poporului. În schimb Dumnezeu e un tip enervant.

Dumnezeu e altfel decât noi oamenii, nu rămâne dator niciodată.

Apăsăți pe tasta de iubire până vine, nu pe delete. Depresia vine din lipsa de motivație a zilei de mâine. Pentru depresie e important să zâmbiți, să iertați și să iubiți.

Popii ăștia fac ce fac și tot dai de ei. Pleci duminica din Biserică și când te întorci ei sunt tot acolo între ușile împărăteșți. Asta înseamnă că acolo e prezent Dumnezeu și că aveți mereu unde să va întoarceți.

Românii sunt beton la a cita ce spun alțîi.

Icoanele vechi în general se ard, că nu există un depozit în care să le depozităm, dar nu există icoane vechi în România.

Noi nu știm să ne iubim pe noi, ne iubim cu egoism. Avem patru gogoși și le mâncăm pe toate. Dacă ne-am iubi, am mânca una și trei le-am da.

Problema ecumenismului o văd depășită. Suntem într-o epocă postecumenista în care trebuie să încercăm să-l trăim pe Hristos alături de cât mai mulți oameni.

Nu vi se pare ciudat că numără banii popilor cei care fură cel mai mult de la oameni. Avem mașini, da. Cum ar fi fost să vin de la Sibiu călare pe un măgar. Altul decât eu (se rade). La ce șosele avem plecam acum două luni și aș fi ajuns..

Pe mine Papa nu m-a deranjat cu nimic. A venit omul, și-a văzut copiii, i-a binecuvântat și a plecat. S-au apucat unii să-l înjure. E că și cum tatăl prietenului meu se întoarce acasă și eu mă apuc să-l înjur.

Eu am dus spre groapă suficient de mulți gay la fel de triști că ceilalți oameni. Să nu credeți că înainte se duceau la liderii gay să-și găsească alinarea. Tot în Biserică veneau.

Fiul meu are 44 de ani și nu s-a căsătorit. Doamnă, da-ți slavă lui Dumnezeu. Lăsăți-l în pace. A scăpat o femeie!

Pe mine Marx m-a îmbogățit. Cât a investit UTC-ul în mine. Uite, mi-a dat o gură mare. Sunt câțiva dezamăgiți.

Avem două festivaluri unde auzim toate nebuniile că se întâmplă, dar nimeni nu e vinovat. Urmăriți să vedeți unde ajung banii de acolo. Investim în contra educației copiilor noștri.

Sfârșitul lumii nu va fi la televizor. Sfârșitul lumii va fi fâs și atât. Noi nu avem sfârșit pentru că suntem veșnici.

Creștini înseamnă să fii rănit în numele lui Hristos. Acestea ne hrănesc veșnicia și una dintre răni se vindecă prin bun simţ.

Să prețuim, să apreciem și să înmulțim ce e frumos în celălalt”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %