Pomenirea mortilor versus Halloween

0 0
Read Time:59 Second

Stiati ca…pe 1 noiembrie (n.a. – data difera de la an la an, dar de principiu este in prima sambata din noiembrie) avem pomenirea mortilor si nu la modul in care unii aleg sa-i “pomeneasca” zi de zi prin cele mai abjecte sudalmi.

Fiecare avem mortii nostri, parinti, bunici, frati, surori, prieteni, cunostinte etc. Candva au fost oameni printre noi, au insemnat ceva, acum sunt doar amintiri, suflete plecate departe intr-o alta dimensiune, unde vom ajunge si noi la un moment dat.

Pana atunci insa ne ramane datoria morala de a-i pomeni si a le cinsti memoria cu o lumanare aprinsa, un pomelnic, o coliva la Biserica, poate chiar si printr-un simplu exercitiu de aducere aminte daca primele trei exemple simti ca te-au coplesit si ti-au depasit puterile.

Sunt convins ca nu te-ai imbracat in mort sau mumie pentru a fi mai aproape de mortii tai si la fel de convins sunt ca habar nu ai de Pomenirea Mortilor-Mosii de toamna fiind prea preocupat sa te scalambai de Halloween, ceea ce ma duce cu gandul ca mortii vii sunt mai de plans decat mortii cei demni de pomenire.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.