Împarte ştirea cu prietenii tăi:

Afirmam la inceputul campaniei pentru Referendumul din 6 si 7 octombrie ca acest demers democratic are si o alta utilitate, pe langa cea de protejare constitutionala a institutiei casatoriei ca uniune intre un barbat si o femeie.

In opinia mea acest Referendum desparte oile de capre si ca in aceste zile multi aleg sa stea capra, fie chiar si la nivelul ideilor.

Un astfel de exemplu vine dinspre clasa politica, una care se fereste sa-si exprime pozitionare de o parte si de alta, alegand sa joace cartea “neutralitatii”.

In popor o astfel de abordare suna cam asa si trebuie spusa in clar: politicianul roman, aceasta curva virgina a societatii, vrea sa fie cumva si cu sufletul in rai si cu…progresul in dos (ca sa ma exprim totusi elegant, desi cred ca a inteles toata lumea despre ce e vorba).

Cel putin asta reiese din neimplicarea in campania pentru Referendum si totusi din indemnul alegatorilor “sa voteze dupa cum le dicteaza constiinta”.

In realitate, sa fim intelesi, politicianul roman stie care e vointa majoritatii cetatenilor fata de chestiunea casatoriei. Nu exisita nicio urma de indoiala ca romanul va vota masiv DA – pentru modificarea Constitutiei in sensul definirii casatoriei ca uniune intre un barbat si o femeie.

De asemenea, politicianul roman nu vrea sa se puna rau nici cu Inalta Poarta care in zilele noastre se numeste Bruxelles, si atunci afiseaza o pozitie de deschidere spre ceea ce Occidentul decazut numeste “progres”.

Selection_005

ALDE – nu se implica in campania pentru Referendum “votanţii partidului fiind sfătuiţi să voteze conform propriei conştiinţe” https://www.euractiv.ro/politic-intern/tariceanu-alde-nu-se-va-implica-in-campania-pentru-referendum.-dupa-e-nevoie-de-parteneriat-civil-11953

PSD – nu se implica in campania pentru Referendum, ci va face doar “acțiuni de informare a populației, ceea ce este corect” (Dancila + Dragnea = Love) https://www.euractiv.ro/politic-intern/dragnea-anunta-ca-psd-nu-face-campanie-pentru-referendum-ci-actiuni-de-informare-11963

UDMR – isi indeamna electoratul sa participe la Referendum “dupa constiinta”, Kelemen Hunor fiind singurul care a oferit o nuanta anuntand ca, in urma unui sondaj in randul populatiei maghiare din Romania, “a reiesit o pozitie conservatoare” https://www.dcnews.ro/referendum-kelemen-hunor-indemn-pentru-maghiari_614388.html

Mai mult decat atat, acelasi Hunor considera ca “Biserica are o atitudine foarte, foarte corectă când îndeamnă oamenii să meargă la vot” si ca nu i se pare nimic ilegal sau imoral in acest demers.

Si cu toate acestea, printre mormanul de gunoi mai strabate si cate o floare.

Susțin referendumul! Voi vota împotriva propagandei noii Inchiziții „progresiste”…Iată de ce voi vota la…

Publicată de Liviu Plesoianu pe Joi, 27 septembrie 2018

 

photo credit: Urban Isthmus “I love sluts” Oslo 2018 via photopin (license)


Împarte ştirea cu prietenii tăi: