0 0
Read Time:2 Minute, 11 Second

Halloween-ul nu e o inventie de data recenta in spatiul romanesc si cand spun asta ma gandesc la anii 50-60 ai secolului trecut, ca tot “aniversam” zilele astea un secol de bolsevism aplicat pe trupuri si suflete schilodite de cea mai antihristica ideologie din istoria umanitatii.

De Halloween-ul chicios si de imprumut din prezent va propun doua imagini izbitor de ingrozitoare de la un Halloween cat se poate de real si dureros. S-a petrecut in anii 50-60 chiar sub nasul nostru, iar multe dintre neajunsurile prezentului isi au radacinile atunci, in anii reeducarii. Ce groaza trebuie sa fi trait acesti mucenici in Pitesti, Aiud si alte beciuri ale fiarei rosii!

Pentru elita romaneasca trecuta prin reeducarea din Pitesti, Aiud, Targu Ocna si alte temnite absurde Halloween-ul se regaseste in pasajele de mai jos extrase din “Intoarcerea la Hristos” a lui Ioan Ianolide, unul dintre marturisitori care a trait prin propria nevointa ce inseamna sa ai trupul slutit de durere, foame si teroare.

“Cand am fost dus la proces, la Tribunalul Militar, eram sustinut de un temnicer […] Vazandu-ma, mama nu si-a dat seama cine sunt si a exclamat:
-Dar asta, saracu’, al cui o fi?!
Eram deci atat de schilod, de slut, de prapadit incat nici propria mea mama nu m-a recunoscut[…] Intr-adevar devenisem alt om. Mama mea nu m-a recunoscut. Asa eram de desfigurat!”

“Acum paraseam cu totii temnita, slabi, zdrentarosi, murdari, umbre ale celor ce fusesem cu douazeci de ani in urma. Multi au plecat pe targi, fiind bolnavi. Toti aratam jalnic[…] Totul era un dezastru, o ruina, o paragina, iar eu o naluca, o aratare, o himera”.

Si atunci, avand cunostinta de toate aceste orori petrecute nu acum sute sau mii de ani, ci nu mai tarziu de o jumatate de veac, stau si ma intreb ce distractie poate fi in a te urati de buna voie in ideea de a arata cat mai grotesc pentru familie, prieteni, cunoscuti.

Vedem cu tristete cum raul s-a specializat de-a lungul acestui secol de “umanism” rosu. De la forta bruta a umilirii fiintei prin reeducare s-a ajuns la o forma subtila de slutire benevola aplicata pana si copiilor. Forma libertatii absolute de a te urati cu mana ta ca intr-un joc de neinteles, totul in rama distractiei generale.

Ce-i de facut? Cred ca putem incepe prin a invata istoria reala, prin a ne respecta inaintasii si prin a fi mai constienti de misiunea pe care o avem ca neam (crestin ortodox). In absenta acestora cu ce ramanem? Cu happy halloween, intr-adevar!

sursa foto

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %