0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second

Nu e asa ca titlul v-a facut un pic curiosi? Sigur va intrebati ce e acela Optical Bay Hard Drive Caddy? Pai nu e foarte complicat. Acest Caddy va permite sa inlocuiti unitatea optica a laptopului cu o unitate de stocare (HDD sau SSD).

Acum sigur va intrebati de ce ati face asta? Eu am facut asta pentru ca nu folosesc unitatea optica absolut deloc. Din acest motiv am ales sa achizitionez un Optical Bay Hard Drive Caddy. Dar cum laptopul meu avea deja un HDD de 750 Gb am decis sa mai adaug un SSD de 60 Gb.

Cu totii stim ca SSD-urile sunt mult mai rapide decat HDD-urile. Dar cum tehnologia este relativ noua, preturile pentru aceste dispozitive sunt destul de mari. In vreme ce pentru un HDD platim un pret de 0.10  dolari per Gb, pentru un SSD vom plati 1.5 dolari per Gb.

Este totusi un pret destul de mare, dar consider ca diferenta de performanta face ca pretul sa fie totusi pe masura.

Dupa cum se poate observa nota finala este data de cea mai slaba componenta, care, in cazul de fata este unitatea de stocare. Din aceasta cauza am vrut ca sistemul de operare sa fie instalat pe un SSD.

Dupa achizitionarea Caddy-ului, aveti grija sa montati in el hard disk-ul original al laptopului si sa montati SSD-ul in locul HDD-ului. Nu invers.

Daca montati SSD-ul in locul unitatii optice atunci el va lucra in modul SATA 2 iar noi nu vrem asta. Noi vrem ca SSD-ul sa functioneze la viteza maxima iar pentru asta avem nevoie ca el sa ruleze in SATA 3.

Dupa cum vedeti, unitatea de stocare are acum nota maxima. Asta nu este singurul lucru pe care il veti observa. Toate aplicatiile folosite de dvs. vor rula multa mai repede. Instalarea sitemului de operare Windows 7 a durat 8 minute.

Bootarea sistemului de operare dureaza maxim 22 de secunde si oprirea se face in 9 secunde.

In mod sigur am facut o alegere buna si ma declar foarte multumit de rezultat.

Sursa: Tech-Talk

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %