0 0
Read Time:2 Minute, 22 Second

Patru ore de tenis, vineri dupa-amiaza, intre Monica Niculescu si Maria Elena Camerin, meciul celor doua facandu-i invidiosi chiar si pe celebrii John Isner si Nicolas Mahut.

Monica Niculescu

Al doilea sfert de finala programat, vineri, intre Monica Niculescu si Maria Elena Camerin (Italia), in cadrul turneului ITF ‘Ruxandra Dragomir Open’ de la Bucuresti, s-a intins pe durata a nu mai putin de patru ore, rivalizand la o scara mai redusa cu celebrul meci maraton dintre americanul John Isner si francezul Nicolas Mahut.

Inceput cu putin inaintea orei 13, meciul dintre cele doua jucatoare s-a incheiat dupa patru ore de tenis total, cele doua sportive trecand, pe rand, de la agonie la extaz si invers.

Victoria a fost obtinuta in cele din urma de Camerin, jucatoarea clasata in aceasta saptamana pe locul 136 WTA impunandu-se cu 7-6 (6), 4-6, 6-2.

A fost un meci al nervilor si conditiei fizice, castigatoare fiind jucatoare care a reusit sa-si tina mai bine in frau emotiile si sa-si conserve mai bine energia.

Primul set a stat sub semnul echilibrului, inregistrandu-se nu mai putin de sapte break-uri. Niculescu a deschis seria la 2-1, dupa care s-a mers cap la cap pana in tie-break, desi jucatoarea din Romania a servit pentru set la 6-5.

Camerin a reusit un break la zero, profitand de numeroasele erori nefortate adunate in dreptul Monicai Niculescu, aceasta din urma cedand cu 8-6 in tie-break, dupa ce a condus cu 4-2 si 6-4, cand a ratat doua posibilitati de set.

Setul secund a inceput bine pentru Niculescu, aceasta reusind break-ul in debut. Aparitia crampelor musculare la piciorul drept nu au scos-o din ritm pe Niculescu, care a reusit un nou break la reluarea meciului.

Echilibrul si dramatismul partidei au mers in paralel si Camerin a reusit sa egaleze la patru, dupa ce a reusit re-breakul in clasicul game sapte.

Cu un tenis mult mai variat, Niculescu a atacat mai mult pe serviciul oponentei sale, izbutind in cele din urma break-ul decisiv pentru soarta setului secund.

Setul decisiv a debutat cu multe greseli de ambele parti, atat Niculescu cat si Camerin pierzandu-si pe rand serviciul in primele doua jocuri.

Clasata in 2004 pe locul 41 mondial, Camerin s-a distantat la 3-1 cu un nou break, avantaj care avea sa se dovedeasca mai mult decat hotarator pentru soarta partidei.

Complet epuizata de intensitata meciului, Niculescu a cedat un nou game pe propriul serviciu, astfel ca Maria Elena Camerin a incheiat disputa cu 6-2.

A fost un meci de o uzura iesita din comun pentru o partida din circuitul feminin, nu de putine ori cele doua jucatoare spunand printre dinti ca nu mai pot continua intalnirea.

La partida au asistat aproximativ 100 de spectatori.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %