0 0
Read Time:2 Minute, 15 Second

Facebook Privacy Settings

Se intampla ceva necurat in ograda lui Mark Zuckerberg, altfel nu-mi explic cum Facebook, cea mai puternica retea de socializare din lumea, a picat a doua oara intr-o saptamana, dupa ce in cursul zilei de joi mai multe zeci de milioane de utilizatori din America de Nord, Europa, Australia si India au ramas in “bezna”.

Adeptii teoriei conspiratiei ar putea pune in legatura caderile de server cu intalnirea recenta pe care fondatorul Facebook a avut-o pe pamant american cu presedintele chinez Xi Jinping.

La noi, oamenii care respira Facebook au dat imediat alarma pe…Facebook, anuntand ca reteaua a cazut, desi se pare ca nu picase la toti in acelasi timp si nu pe toate tipurile de aparat (a se citi “Device-uri”).

In orice caz, de pe Facebook am aflat de “seismul” produs la Zuckerberg acasa si ca la un cutremur real urmeaza cunoscutele intamplari pe tipul: “ce faceai cand a cazut Facebook-ul” sau “unde te-a prins caderea Facebook”.

Pe mine unul m-a prins in spatele acestui blog, culmea incercand sa repar ceea ce parea o problema la widget-ul butonului de Facebook Like. Nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea fi “de la ei”. Dar cine mai judeca normal cand nu functioneaza Facebook-ul?!

Pentru a vedea la ce dimensiune a ajuns Facebook in zilele noastre e de ajuns sa cautam prin marile publicatii si agentii ale lumii pentru a vedea cum se scrie pe prima pagina despre ceea ce pana nu demult era o simpla retea de socializare, de la BBC, Reuters si pana la site-urile de nisa dedicate social media.

Ai zice ca s-a declansat cel putin o noua criza economica, Rusia a invadat SUA sau China s-a gandit sa ocupe India. Adica un interes enorm pentru un site de socializare unde oamenii isi pierd zilnic ore bune din viata pacalindu-se ca astfel traiesc corect. Cum bine scria unul dintre prietenii eCronicar de pe Facebook: “ce rost mai are viata daca nu te poti lauda cu ea pe Facebook”.

O alta gluma despre caderea Facebook vine de pe reteaua numarul doi a planetei si suna cam asa: “I have agreed for Twitter to take 20,000 immigrants from Facebook”. Rugamintea mea pentru cei sensibili la cauza refugiatilor (acesti partizani Welcome Refugees) este sa priveasca aceasta afirmatie asa cum este, in spirit de gluma si amuzament.

Cum arata viata inainte de Facebook o stim cu totii, dar intrebarea care ne framanta in acest moment este daca mai poate exista viata dupa Facebook? Daca mai exista acel “stii, te plac!” sau totul se rezuma doar la..Like?

photo credit: University of Scranton Weinberg Memorial Library

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %