0 0
Read Time:2 Minute, 59 Second

“Felicitări”, a exclamat guvernatorul Andrew Cuomo imediat ce a ridicat stiloul de pe ceea ce peste ocean se numește Reproductive Health Act, mai pe scurtătură Legea Avortului din statul american New York.

Urale, aplauze, hărmălaie de nedescris, rânjete a satisfacție. Un tablou sinistru să te bucuri pentru legalizarea morții și să mai numești asta și progres. Până și Irod din Iudeea ar fi invidios.

Dar Irod e viu, e printre noi, numai că acum se numește “dreptul să fac ce vreau cu trupul meu” și înseamnă de fapt chiar să oprești viață unei făpturi care nu se poate apăra sub nicio formă. E incredibil!

“Avortul e o procedura medicală, nu este o crimă”, este concluzia-sentință a militanților pro-avort din US și cu asta basta. Ropot de aplauze. Batista a fost de acum pusă pe țambal, să înceapă dezmățul. Liber la desfrânare oamenilor, statul vă protejează oricum să vă debarasați oricând doriți, chiar și în ultima zi, de sarcină că de un balast nedorit.

Noua lege (bill) spune așa:

“The law for the first time allows abortions after the 24-week mark to protect the mother’s health or în cases where the fetus won’t survive”.

Vedeți, întâlnim din nou aceeași poveste clasică pentru militanții progresiști: “noi vă protejăm, noi vă salvăm, noi știm mai bine ce e bine pentru voi, lăsați-vă în seama noastră etc.” Fac o paranteză și nu pot să nu remarc asemănarea cu discursul societăților totalitare de secolul trecut. Dar poate doar mi se pare..

Unde înainte legea spunea că “abortions after that point (24 weeks) were permitted only to preserve a mother’s life”, adică se recurgea la această soluție extremă doar în cazuri de viață și moarte.

Acum din ecuație a fost scoasă viața și a fost păstrată doar moartea. Dacă mai citim diverse pe acest subiect vom vedea că o femeie care a recurs la avort oricum devine moartă pe interior, orice povești înmiresmate ar vinde activiștii pro-avort din lume. Moartea e moarte oricum i-ai spune.

În plus, se schimbă definiția din mers, la fel cum s-a mai schimbat la un moment dat și cu anumite boli psihice devenite astăzi “drepturi” și “libertăți”. Nimic nou sub soare, aceeași rețetă cu același punct comun: răbdare și perseverență până la atingerea scopului chiar dacă durează ani, zeci de ani. Și vedem că acești apostoli ai progresului își urmează agenda fără ezitare.

“The legislation also removes abortion from the criminal code and clarifies that a range of medical professionals, not just licensed physicians, can perform the procedure” (citate din NY Post-https://nypost.com/2019/01/22/andrew-cuomo-signs-bill-updating-new-yorks-abortion-law/)

Cu alte cuvinte, nici măcar nu trebuie să fii medic specialist pentru a face asta. Un paragraf prin care este ocolit obstacolul celor care spun: “eu nu fac așa ceva, e sub demnitatea mea profesională și morală”. E lasă că vor putea să o facă alții pentru un pumn de arginți. De idioți utili nu duce pământul lipsă!

Am ales să urmăresc presa americană pentru că la noi, după o căutare pe google, subiectul cam lipsește din preferințele “jurnaliștilor quality”. Au scris Stiripentruviata, România Liberă, ActiveNews și site-ul radioului EuropaFM.

Aceștia din urmă își încep articolul cu un paragraf triumfalist și care ține loc de concluzie: “În statul New York femeile pot face acum avort pană în ultima zi a sarcinii”. Wow, aplauze în redacție (îmi imaginez).

Uraaa. Omenirea se îndreaptă cu masi mari spre prăpastie. Trebuie doar să mai “avansam” puțin pe scară evoluției pentru a f

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %