0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Suedia a venit la Bucuresti nu doar sa ne bata mar si sa ne smulga calificarea dintre degete, una care fie vorba intre noi era pierduta de mult, ci sa ne si invete cum sta treaba cu aceasta corectitudine politica.

Oamenii au cautat cu orice pret sa atraga atentia asupra faptului ca romanii sunt rasisti (?) si pana la urma le-a iesit figura, cu largul concurs al unui arbitru italian pe nume Daniele Orsato care, in loc sa-i acorde galben portarului Olsen inca din minutul 50 pentru repetate si grosolane trageri de timp, a avut grija sa numere fluieraturile spectatorilor romani la adresa lui Alexander Isak (un jucator suedez de culoare intrat in minutul 78 – foto).

Numai niste ignoranti si rau voitori ar putea cataloga reactia suporterilor romani, unii cu bubele lor pe care la stim, ca apartinand zonei rasismului. Isak a fost fluierat in egala masura cu ceilalti coechipieri ai sai, Olsen, Berg, Forsberg si asa mai departe. Si totusi de cand o simpla fluieratura e trecuta in manualul de “rasism”? Tocmai noi sa fim “rasist” care traim de cand ne stim alaturi de tigani, unguri, sasi, secui, tatari, turci, arabi, africani si tot felul de natii si o facem fara probleme. Orice strain care a trecut pe aici poate depune marturie.

Insa, la nivelul Europei de vest, si cu girul UEFA, se duce o concentrata campanie de indoctrinare a “saracilor” din Est in spiritul corectitudinii politice. Spiritul stadioanelor e astfel frant pe genunchiul acestei ideologii care bantuie Batranul Continent.

Cu alte cuvinte, daca vine un suedez si iti spune ca la ora pranzului e de fapt miezul noptii si trebuie sa umbli pe strada cu patura in cap simuland somnul cel de moarte, tu ca roman trebuie sa te conformezi si sa te culci pe jos in mijlocul intersectiei.

Daca in schimb replici ca totusi afara e cat se poate de soare si e vreme de mers la plimbare, automat esti rasist si xenofob, etichete care ti se lipesc de frunte pe vecie.

Mi-e greata de aceasta nenorocire pe care o traim si care se numeste corectitudine politica. Cel mai josnic atac la adresa personalitatii umane si a vietii care mai exista in oameni. Corectitudinea politica inseamna transformarea omului intr-un individ dresat si pregatit sa raspunda docil la tot felul de stimuli externi, un individ complet depersonalizat.

Corectitudinea politica e un Fenomen Pitesti “cu fata umana”.

Photo credit: @cronicarescu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %