Internetul de la Telekom si-a luat viteza

Împarte ştirea cu prietenii tăi:

Primesc la cutia postala un pliant de la Telekom in care sunt anuntat ca viteza de internet fix a ajuns la cote ametitoare.

“Ok, si pe cati ani vreti sa mai semnez alt contract?!”, m-am gandit eu.

Raspunsul insa era putin mai jos in respectivul pliant:

“Fara activare, fara costuri suplimentare. Pur si simplu, viteza mai mare”.

In continuare am urmat instructiunile din pliant si am deschis ce mi-a picat in mana, in speta un PC cu conexiune pe fir si am facut un test de banda. Iata mai jos ce a rezultat:

Acum, sincer sa fiu, n-as putea sa spun care erau cifrele anterioare pentru ca n-am fost curios sa verific viteza.

Ce pot spune insa, si nu vreau sa fie luata drept lauda, este ca internetul de la Telekom (fost Romtelecom) nu a picat o singura data in opt ani de cand il am pe mana. Si am trecut de la conexiune pe ADSL, la cea VDSL si acum fibra optica

Am cautat in primul rand stabilitate cand toti se bateau pe piata de profil in oferte de “mega” la descarcare. La un moment dat pana sa ajung la Romtelecom m-am lasat cumva furat de mirajul vitezei oferite de o retea de cartier (nu-i dau numele ca nu merita reclama), dar nu exista saptamana sa nu fac vreo reclamatie ca “mi-a picat netul”.

Netul de la Telekom n-a fost cel mai rapid de la inceput, dar si-a facut treaba cu brio fara dureri de cap sau emotii ca te-ar putea lasa cand ti-e lumea mai draga. Acum oamenii se pare ca vor sa recupereze din terenul pierdut pe partea de viteza. Foarte bine. Sper sa nu piarda pe drum din stabilitatea obisnuita de pana acum.

One Reply to “Internetul de la Telekom si-a luat viteza”

  1. La un moment dat am fost nevoit si eu sa pun Romtelecom pentru ca eram intr-o zona unde nu era fibra optica la nicio companie, si cea mai buna varianta a fost un abonament la ei cu 20 Mbps, in timp ce RDS imi oferea parca 6 Mbps. Din ce imi aduc aminte pretul intre cele doua companii nu era foarte mare, dar viteza da. In final, dupa 2 ani de abonament nu am regretat niciun moment alegerea facuta, si asa cum spui si tu, mi-a ramas in minte stabilitatea, internetul mergea impecabil. In plus de asta viteza testata pe speedtest era mereu peste 19Mbps, aproape de 20 Mbps. N-as vrea sa exagerez dar parca conexiunea aceea mergea mai bine decat actuala mea conexiune la RDS de 100 Mbps, si mai acum ceva timp am avut si UPC 100 Mbps care nici ea nu a excelat. De curiozitate alesai si eu un server local tot de la RDS de pe speedtest si obtinui viteza de 87 Mbps.

Leave a Reply

Your email address will not be published.