0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Pe cine din UE deranjeaza crucea ar fi bine de stiut. Si mai bine de stiut ar fi cine din Romania a decis ca imnul de stat sa fie lipsit tocmai de ultima strofa, pentru ca exista o lege foarte clara in acest sens care precizeaza ca Imnul de stat se intoneaza integral sau in varianta oficiala prescurtata (Legea 75/iulie 1994) si avem aici cadrul legal cu toate explicatiile si anexele: http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text…

Ori, la Ateneul Roman, joi seara, cu ocazia ceremoniei care a marcat preluarea de catre Romania a presedintiei rotative a Uniunii Europene, a fost intonat Imnul de stat in varianta prescurtata mai putin ultima strofa, cea care face referire la apartenenta noastra CRESTINA!

De ascultat mai jos de la 1:08.00 la 1:12.00

Adica aceasta strofa:

Preoţi, cu crucea-n frunte! căci oastea e creştină,
Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’pământ!

Si toate acestea in prezenta Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (!)

Ar fi de urmarit o reactie dinspre Guvernul României, dar si un punct de vedere oficial din partea Bisericii Ortodoxe Romane (Agenția de știri Basilica), nu de alta, dar sa stim si noi, romanii dreptcredinciosi, cine a cenzurat strofa care face referire tocmai la preotii cu crucea in frunte si la trecutul nostru de luptatori pentru apararea crestinatatii din Europa.

P.S. Ce paradox, si asta s-a intamplat tocmai astazi de ziua victoriei lui Stefan cel Mare la Podu Inalt/Vaslui in fata agresiunii semilunei..

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %