Împarte ştirea cu prietenii tăi:

Îl ascultam aseară pentru prima dată pe George Simion vorbind la televizor.

Eram curios să mă uit puțin în gura lui, să văd ce poate.

Era la Antena 3 și-l luaseră deontologii la întrebări, că ce părere are despre unul și altul, căutând să-l prindă în cuvânt ca fiind, vezi Doamne, vreun pui de legionar sau vreun simpatizant al mareșalului Antonescu. Nu e cazul de asa ceva.

El, Simion, destul de limitat așa ca exprimare, a ieșit oarecum bine din corzile ringului, dar a rămas în continuare acolo pe călcâie bucurându-se de puțina vizibilitate oferită de televiziunea “profesorului”.

Eu, în locul lui, la potopul de întrebări insinuante despre unul sau altul dintre personajele istorice la care se făcea referire cu tentă acuzatoare aș fi răspuns sec: dar Dan Voiculescu ce fel de personaj e în istoria României?!

Ar fi fost daună totală.

Altminteri, AUR a captat atentia acestor alegeri parlamentare desfasurate in plina pandemie de coronavirus.

Un partid nou în parlament, oameni noi în politică, curați. Exact ce aveam nevoie dupa trei decenii de comunisti vopsiti in diverse culori care au livrat o democratie de tranzitie in dispretul cetatenilor si al bunului simt de cele mai multe ori.

Familie, patrie, credință, cuvinte mari care te mișcă propuse de acest AUR ca piloni ideologici. Ai crede că ne-am găsit în sfârșit reperul.

Asta până dai de Francisc Tobă, primul pe lista AUR la Brașov, fost deputat PDSR în legislativul 1992—1996, părintele STS și președinte al Federației Române de Snooker (?!?)… printre altele.

Un personaj controversat despre care presa centrală a relatat pe larg diverse episoade care nu-l plasează într-o lumină prea favorabilă.

Așadar, AUR e formațiunea inventată să nu ne plictisim în viitorul legislativ. E formatiunea in care multi dezamagiti si-au gasit reprezentarea.

Circul e asigurat pentru următorii patru ani cu Șoșoacă la microfonul Parlamentului, un alt personaj de AUR.

Pâinea trebuie să ne-o câștigăm în continuare singuri ca și până acum indiferent de jocurile lor politice.

sursa foto: George Simion Facebook


Împarte ştirea cu prietenii tăi: