Împarte ştirea cu prietenii tăi:

Tema fraudarii Referendumului din 6-7 octombrie isi face loc printre ideile de propaganda si manipulare rostogolite in popor. Chiar ma intrebam cat mai dureaza pana cand vreo minte agera va sesiza acest “pericol” iminent si iata ca dorinta parca mi-a fost ascultata (dar sa nu glumim cu asa ceva!).

Sa vorbesti despre fraudare nu e la indemana oricui, fiind o sperietoare spacifica manipularilor de moda veche, ceea ce inseamna ca vreo coada de topor adormita a fost reactivata pentru a sustine cauza.

42240160_10217508060957963_5488124715660738560_n

Fiecare cred ca avem un cuvant de spus asupra celor sase teme de reflectie, iar in ceea ce ma priveste propun urmatoarele:

1) Sunt de acord ca intrebarea e cam necioplita. Ar fi trebuit desenati un barbat in fusta si pe tocuri, respectiv o femeie in itari si cu barba nerasa de o saptamana. Eventual sexul biologic sa fie putin mai mult reliefat din condei, pentru a nu exista interpretari pe baza stereotipurilor de gen sau lasat spatiu liber pentru cei incerti/nehotarati;

2) (anulat de punctul 3);

3) L-as propune fara doar si poate pe tovarasul activist Malin Bot sa filmeze intreg procesul de votare si totul sa fie transmis live si in direct pe feisbuc;

4) E un lucru rau ca se voteaza la orice sectie. Cum sa faci asa ceva? Ar fi mai bine sa se foloseasca doar Ambasada Romaniei din Paris, unde recordul e de un vot la cateva secunde (daca ne grabim putin am reusi sa votam aproape toti in 48 de ore);

5) Doua zile e cam exagerat, intr-adevar. Prea mult suspans pentru o tema atat de simpla si neinteresanta. Pe Basescu in 2012 l-am rezolvat intr-o singura zi si n-am fost decat 8 milioane si un pic cu totii. Norocul lui chior (sic!) ca pragul era de 50% plus unu.

6) Chiar asa, cum sa lasi jandarmeria sa gazeze voturile a milioane de romani?! Ma gandeam sa le pazeasca mai degraba Accept, MozaiQ, Demos & USR friends. Si eventual sa le numere in Control sau la Dianei 4 sub atenta supraveghere a tipului de la CNCD pentru a nu exista discriminare de gen intre buletine.


Împarte ştirea cu prietenii tăi: