0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second
francis ouimet photo
Photo by Internet Archive Book Images

Povestea lui Francis Ouimet incepe in America inceputului de secol XX, unde golful ca sport era o activitate rezervata doar celor din paturile inalte ale societatii. Fiu al unor imigranti, tatal francez si mama irlandeza, Ouimet a avut ocazia sa locuiasca chiar peste drum de The Country Club din Brookline, Massachusetts, unde a a luat primele contacte cu lumea golfului.

Asistent incepand cu varsta de 9 ani, in engleza ‘caddie’ sau mai pe romaneste carator de crose, Francis Ouimet a deprins tainele golfului ajungand castigator al campionatului scolar din statul Massachusetts.

Sansa a facut ca la 20 ani sa primeasca o inviatie din partea lui Robert Watson, presedintele Asociatiei de Golf din Statele Unite (USGA), pentru a participa la editia din 1913 a Campionatului Statelor Unite (US Open).

De aici inainte incepe povestea romantica a vietii lui Francis Ouimet si a tanarului sau ‘caddie’ Eddie Lowery, cei doi formand o echipa ideala in drumul spre marea victorie. Tanar, amator, provenit dintr-o familie aflata la limita de jos a situatiei economice, Ouimet a castigat US Openul dupa un playoff in care i-a invins pe cei mai buni jucatori ai momentului respectiv, britanicii Harry Vardon si Ted Ray.

Povestea lui Francis Ouimet a fost readusa in prim-plan in 2002 de Mark Frost, care a scris o carte biografica numita “The Greatest Game Ever Played: Harry Vardon, Francis Ouimet and The Birth of Modern Golf”.

Trei ani mai tarziu lucrarea lui Frost prindea viata in ecranizarea lui Bill Paxton, “The Greates Game Ever Played”, filmul avand o medie de 7.3 pe IMDB.

Pentru cei mai putin familiarizati cu lumea golfului filmul poate fi un bun inceput pentru intelegerea unuia dintre cele mai frumoase, dar in acelasi timp si exclusiviste, sporturi din lume.

Chiar si asa, Francis Ouimet, omul, jucatorul, a demonstrat ca se poate si altfel, ca barierele economice si sociale ridicate intr-o perioada sau alta a timpul pot fi trecute cu pasiune, munca si devotament.

O poveste frumoasa si o ecranizare placuta, care poate servi drept model pentru orice tanar cu idealuri sanatoase.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %