Blog de atitudine!

Despre Cronicărescu

Un fel de Grigore Ureche al erei digitale, un cronicar adaptat timpurilor, cu desktop, laptop si smartphone în mâini, care scrie în spirit critic, analitic şi uneori chiar cu umor despre diverse subiecte din cotidian, respectiv experienţa personală. Acesta sunt eu, Cronicărescu!

Născut în anul celebrului roman al lui George Orwell, Cronicărescu a păşit în blogosferă în anul de graţie 2007 pe platforma .com a celor de la WordPress într-o vreme când blogul era unealta oamenilor care aveau ceva de spus şi scriau din plăcere. Eram în era dinaintea Facebook când exista o anumită rigoare în spaţiul scriitorilor de online.

De ce Cronicărescu? Dintr-un motiv foarte simplu şi mă voi folosi de definiţia din dicţionar pentru a pune lucrurile în lumina corespunzatoare:

CRONICÁR, cronicari, s. m. 1. Autor de cronici sau de letopisețe. 2. Colaborator al unui ziar sau al unei reviste, însărcinat cu redactarea de cronici (sursa: dexonline.ro)

Aşadar, Cronicărescu pentru că vorbim de un autor de cronici pe suport electronic, un cronicar adaptat timpurilor în care trăim şi mijloacelor de comunicare în masă pe care la avem la dispoziţie, adică a blogurilor, site-urilor şi reţelelor de socializare prin care navigăm care încotro.

Dacă la inceput scrisul a fost doar pasiune, în timp a ajuns un mod de viaţă, iar omul din spatele lui Cronicarescu trăieşte prin, din şi pentru scris. El nu este nici pe departe o maşină de scris, ci este un om ca toţi ceilalţă, cu trăiri şi sentimente, cu viaţă personală, defecte, calităţi, amintiri, trăiri şi sentimente. Cu toate acestea, pentru el scrisul reprezintă un fel de a doua respiraţie.

Cronicarescu iubeşte libertatea bine înţeleasă şi de aceea scrie despre lucrurile care-i plac, evenimente din proximitatea lui existenţială sau din aria lui de interes în speranţa că-i va informa cât mai corect pe cei care-l citesc.

Cand nu relatează despre sport, fenomen pe care îl indrăgeşte din vremuri ce se pierd în îndepartărea amintirilor sale, pune în cuvinte şi fraze experienţele sale de zi cu zi, cele trăite pe doua roţi, la pedalat, scrie despre filmele pe care le vede, carţile pe care le citeşte sau zugrăveşte în cuvinte întalnirile la care participă.

Dincolo de toate aceste experienţe, el este şi un dedicat observator al vieţii de zi cu zi. Este atent la detalii şi are intuiţia subiectelor care pot fi de interes. Este riguros, analitic, critic şi ii place să creadă despre el ca este un om cu simţul umorului dezvoltat.

Când nu se află la masa de scris, Cronicarescu se plimbă cu bicicleta, conduce prin traficul urban, joaca snooker, citeşte, se intalneşte cu prietenii, aceia pe care îi are, sau merge la Biserică pentru că l-a descoperit pe Dumnezeu precum fiul rătăcitor întors în casa Tatalui după rătăcirea prin lume.

Cu alte cuvinte, expresie devenită motto al blogului de faţă, Cronicarescu îşi trăieşte viaţa şi crede că o trăieşte frumos, deşi nu mai e nici el la prima tinereţe de acum, dar nici vârsta din CI nu şi-o arată, semn că se coace încet sub soarele vieţii.

Şi, cu toate acestea, dacă probabil te intrebi în continuare cine e Cronicărescu, nu trebuie decat sa citeşti în continuare sau sa urmaresti reţelele de socializare pentru a-l descoperi cu adevărat, în cuvinte şi fraze.