0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Daca ti-ai facut doza a treia a vaccinului impotriva covid si pe certificatul tau verde inca apara data celei de-a doua doze, mai jos vei gasi raspunsul la aceasta situatie pe care autoritatile nu s-au grabit sa o explice in clar.

Si nu ca n-ar fi important, din moment ce la nivelul Uniunii Europene se discuta deja despre o perioada limitata de timp pentru valabilitatea acestor certificate, intre sase sau noua luni.

Ori, din acest punct de vedere, este important de precizat care data de la care se calculeaza aceasta perioada de timp. Este doza a doua cand se considera schema de vaccinare completa sau se ia in calcul doza booster ?

De curiozitate am cerut punctul de vedere pe email la cei care emit certificatele covid si am primit urmatorul raspuns pe care il postez mai jos:

Cea de-a treia doză este momentan considerată un booster opțional, nu parte din schema completă.

Pe cale de consecință, Statul Român nu vă poate emite un certificat digital covid cu 3/3, întrucât nu există bază legală.

Prin urmare, schema completa de vaccinare e considerata cea cu doua doze (in cazul vaccinurilor bazate pe ARNm cum sunt cele produse de companiile Pfizer si Moderna) si cea cu o doza (in cazul vaccinului produs de Johnson&Johnson).

Romania a inceput vaccinarea impotriva covid pe 27 decembrie 2020.

De atunci si pana la 2 decembrie 2021 s-au vaccinat cu schema completa in tara noastra 7.46 milioane de persoane (38% din totalul populatiei).

Aproape 1.6 milioane de oameni au optat pentru doza booster (a treia doza in cazul vaccinurilor de la Pfizer si Moderna).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %