0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Si sa mai spuna cineva ca femeile nu stiu sa conduca. Prima care a rupt barierele prejudecatilor masculine in materie de sofat a fost Jutta Kleinschmidt, care a castigat in 2001 celebrul si solicitantul Raliu Paris-Dakar la setiunea autor. Dupa sapte ani o noua reprezentanta a sexului frumos scrie o noua fila de aur in istoria motorsportului mondial. Este vorba de Danica Patrick, o concurenta in seria americana de monoposturi IndyCar, care a reusit sa castige cursa de 300 de mile de la Motegi.


Rezumatul cursei de la Motegi, Indy Japan 300

Amanata pentru o zi din cauza ploii, intrecerea de pe ovalul Twin Ring a fost dominata in prima sa parte de ‘greii’ campionatului, Helio Castroneves, Scott Dixon, Dan Wheldon sau Tony Kanaan. Finalul insa a fost unul marcat de ascensiunea remarcabila a Danicai, care a urcat de pe noua la conducerea cursei cand mai erau de alergat doar doua tururi din totalul de 200 programate.

In varsta de 26 de ani, Patrick a trecut prima linie de sosire fiind onorata pentru prima data in cariera de steagul in patratele. Debutanta in 2005 in echipa Rahal/Letterman, tanara Danica Patrick a fost privita la inceput ca o pata de culoare, ca sa nu spun ciudatenie, intr-o lume exclusivista a barbatilor, americanii vazandu-se nevoiti sa schimbe si celebra sintagma care anunta inceputul unei curse “Domnilor, porniti motoarele”.

Dupa trei sezoane complete si trei curse din anul 2008, Danica Patrick a strans 50 de starturi, o victorie, trei pole-position, trei clasari pe podium si nu mai putin de 25 de sosiri in topul zece. Nu e putin deloc pentru o femeie la volanul unui monopost ce dezvolta undeva in jurul a 750 de cai putere.

photo credit: saul.grinberg Danica Patrick via photopin (license)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %