Împarte ştirea cu prietenii tăi:

Tu cand ai citit ultima data o poveste inainte de culcare? Eu aseara. Am citit “Vizita lui Dadece“, o poveste despre o fetita Laura in varsta de 5 ani care este vizitata de un gand intrebator din alta lume. Un gand care ispiteste si bulverseaza intregul sistem de valori al micutei pornind de la insasi raportarea ei la propriul gen.

Gandul, pervers, se face ca nu intelege cum o cheama pe copila. Fetita raspunde ca se numeste Laura si ca este normal sa fie asa de vreme ce este…fetita, dar gandul insista: “si ce daca? nu poti sa fii fetita si sa te cheme Matei?”

Apoi in vizor sunt luati parintii, mama si tatal, despre care gandul are formulari dintre cele mai neobisnuite. Mama nu e mama ci “fiinta din camera cu mirosuri” (a se citi bucatarie), iar tatal nu e tata, ci “parintele in pantaloni”. Pentru ca mama si tata trebuie sa dispara din terminologie potrivit teoriei identitatii de gen si inlocuite cu “Parinte 1″, Parinte 2”, “Parinte X”.

Urmeaza apoi un schimb de intrebari si raspunsuri foarte interesante intre fetita si gandul ispititor pentru ca in final copilul sa exprime bulversat ca pentru prima data in viata il doare capul.

Ce-am vrut sa arat pana aici e ca Laura poate fi copilul oricui, al meu, al tau, al nostru, iar gandul care nu-i da pace e ideologia identitatii de gen care tocmai a fost imbratisata tacit si de Romania odata cu ratificarea Conventiei de la Istanbul, respectiv prin adoptarea Legilor 174 si 178 in iulie 2018.

Cititi povestea Vizitei lui Dadece si gasiti singuri raspuns la intrebarea: da de ce pe un copil de 5 ani trebuie sa-l doara capul si n-ar trebui ca singura lui grija sa ramana jocurile copilariei?

Daca ti se pare in regula povestea asta cusuta cu ata in culorile curcubeului, atunci poate ca intr-adevar ar fi mai bine sa ramai acasa pe 6-7 octombrie. Sa nu aud insa ca (te) plangi cand Laura va avea 11 ani si iti va spune ca de fapt e Matei pentru ca, ce sa vezi, de la cinci ani ii da tarcoale un gand si n-a avut puterea sa-i reziste fiind totusi…un copil.

Iar tu, in tot acest timp te faceai ca nu vezi realitatea de langa tine doar pentru a nu-ti strica reputatia de “neutru” in fata vecinilor, cunoscutilor si prietenilor de pe feisbuc.

Probabil ca si cu Desmond s-a intamplat la fel, devenind o victima a lui Dadece pe fondul ignorantei celor din jur.


Împarte ştirea cu prietenii tăi: