0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Noi de fapt acum, în miezul verii, nu ne uităm la Champions League sau Europa League, să fim realiști.

Ne uităm la Cupa Intertoto reinventata de UEFA pentru a-i lasă pe săracii Europei să-și rupă picioarele între ei pe toate maidanele Bătrânului Continent.

Adevăratele cupe europene încep pe la jumătatea lui septembrie, când echipele noaste evident că vor fi oale și ulcele de mult.

Fotbalul spectacol însă începe în februarie anul următor.

Practic, recapitualand pe scurt, sezonul european e împărțit în trei etape:

  • marginalii Europei care joacă în miezul verii când Ronaldo și Messi se întorc pe partea cealaltă pe vreun yacht sau vreo plaja exclusivistă;
  • etapa intermediară când câțiva muritori sunt primiți la masa bogaților (vezi faza grupelor);
  • etapa finală, când vitaminele încep să-și facă efectul și noi ne uităm admirativ cum granzii Europei fac spectacol. Toată lumea mulțumită și iarăși o luam de la capăt uitând ce s-a întâmplat în urmă cu 365 de zile.

Exista însă o voce în tot acest peisaj, cea a lui Gheorghe Hagi care susține că în grupele Champions League ar trebui să joace campioanele primelor 32 de tari din clasamentul coeficienților UEFA.

Evident că așa ar fi normal, dar e o utopie și vă rămâne așa mult timp. UEFA nu vă risca niciodată ruperea fotbalului pe modelul din baschet, cu Euroliga contra restului lumii.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %