0 0
Read Time:2 Minute, 26 Second

Oamenii care se ocupa de aplicatia Whatsapp, folosita in prezent potrivit ultimelor masuratori in domeniu de 600 de milioane de utilizatori, au oferit stirea pe care, personal, o asteptam de foarte mult timp.

De fapt, inca de cand am folosit pentru prima data aplicatia Whatsapp pe telefon m-am gandit de ce nu ofera si posibilitatea unei conexiuni on web.

A fost doar un gand personal, dar cred ca la fel ca mine au mai gandit si altii, iar cei de la Whatspp sunt convins ca au fost asaltati de-a lungul timpului de solicitari in acest sens.

Si intr-un final au implementat un sistem prin care aplicatia Whatsapp se poate folosi si de la orice PC, cu conditia ca acesta sa foloseasca browserul Google Chrome, iar telefonul sa fie pornit si sa aiba conexiunea la internet activata.

Practic, optiunea Web pentru Whatsapp este, asa cum o numesc si reprezentantii aplicatiei, o extensie a aplicatiei de mobil pentru mediul de lucru pe PC.

Pasii de urmat pentru stabilirea conexiunii la Whatsapp Web

Mai intai intram pe site-ul aplicatiei la adresa https://web.whatsapp.com/, unde la prima vedere nu avem niciun buton de conectare, niciun indiciu evident, ci doar un QR Code in partea stanga sus. E atat de mare ca n-ai cum sa-l ratezi.

Acum, pasul doi, mergem la telefon si actualizam aplicatia Whatsapp la ultima ei versiune, una special adusa la zi pentru a realiza legatura intre aplicatia mobila si extensia Web.

Pasul trei are loc tot pe telefon, unde deschidem aplicatia Whatsapp si accesam meniul acesteia din butonul stanga al terminalului. Aici, printre numeroasele optiuni, vom regasi si Whatsapp Web pe care o accesam.

Se va deschide o fereastra in interiorul aplicatiei Whatsapp cu un scanner pentru QR Code pe care il vom folosi la scanarea codului existent la adresa https://web.whatsapp.com/.

Odata realizata scanarea codului se efectueaza paritatea intre web si mobil, iar toate contactele si mesajele din aplicatia de mobil vor putea fi vizualizate direct in pagina browserului Google Chrome precum in imaginea de mai jos.

wpid-screenshot-from-2015-01-23-22-45-45_20150123225606214.jpg.jpeg

Pentru moment, asa cum anunta cei de la Whatsapp, extensia Web nu este posibila pentru utilizatorii de iPhone din cauza a ceea ce acestia numesc “o limitare a platformei Apple”. Cu siguranta este doar o situatie temporara, care isi va gasi rezolvarea in viitorul cat mai apropiat.

Opinia mea: Daca Yahoo Messenger, programul de chat pe care l-am folosit toti cu frenezie la inceputul anilor 2000 in perioada de pionierat a internetului in Romania, se afla in moarte clinica “datorita” Facebook Messenger, de acum cred ca poate fi deconectat fara probleme de la aparate si lasat sa se odihneasca in pace.

Te-ar mai putea interesa si…Whatsapp achizitionata de Facebook, un articol mai vechi in care am vorbit despre trecerea aplicatiei mobile in portofoliul retelei lui Mark Zuckerberg pentru o suma colosala.

 sursa foto (cover): facebook.com/whatsapp.official

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %