0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

In era televiziunii si a internetului probabil ca ascultarea la radio a unei transmisii sportive ar parea total demodata. Nu e chiar asa, ma incumet sa afirm. Transmisiile radiofonice au farmecul lor. Iti pun mintea si imaginatia la contributie. Faci scenarii si schite in memorie, incercand sa vezi prin filtrul mintii cum si unde se petrece actiunea, fiind ghidat in tot acest timp de el, crainicul radio.

Sambata, 28 iulie, s-a consumat una dintre cele mai frumoase pagini din istoria recenta a fotbalului romanesc, Otelul Galati reusind calificarea in turul doi preliminar al Cupei UEFA, dupa ce a trecut prin testele anticamerei Intertoto. Intr-o zi plina de fotbal pe micul ecran al televizorului, nicio televiziune din Romania nu a considerat necesara transmiterea partidei de pe ‘Avni Aker’ din Trabzon, unde formatia locala, Trabzonspor, si Otelul Galati isi disputau calificarea in Cupa UEFA.

Au facut-o in schimb cei de la postul public de radio, in speta Radio Romania Actualitati, pe care ii felicit pe aceasta cale, si le multumesc in numele tuturor celor care au asculatat respectiva partida. Cand toate partidele unei etape sunt transmise la TV, un meci la radio este oricand mai mult decat binevenit, mai ales pentru unul ca mine, care a crescut, pot spune, cu emisiunea ‘Fotbal minut cu minut’, cea care ne aducea in anii ’90 spectacolul fotbalistic autohton in case.

Pe langa dramatismul, inclestarea si deznodamantul fericit al jocului de la Trabzon, am redescoperit o parte din mine, sau mai bine spus am fost ajutat ca pe parcursul celor aproximativ doua ore de transmisie sa rememorez momente placute din copilarie cand, cu urechea lipita de difozurul aparatului de radio Gloria 3, modificam scoruri, faceam si refaceam clasamente, cu plusul si minusul adevarului.

De asemenea, mi-am amintit cu placere de oameni care nu mai sunt printre noi si care m-au calauzit spre aceasta pasiune a mea, jurnalismul sportiv, alaturi de care am trait atatea si atatea emotii…

P.S. Felicitari Otelului Galati pentru minunata performanta de a se califica pe tabloul, fie el si preliminar, al Cupei UEFA. As fi nedrept sa nominalizez pe cineva anume, in conditiile in care toata echipa s-a daruit exemplar, asa cum spunea presedintele gruparii Dunarene, Marius Stan, “ca la Calugareni”. Mult succes in aventura europeana!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %