0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

Prezent la o conferinţă organizată de Biserica Sfinţii Apostoli din Bucureşti pe tema vieţii de familie şi a satului românesc, Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului a fost întrebat de unul dintre participanţi cum ar trebui să răspundă creştinii provocărilor de tipul Marşului pentru Diversitate denumit în acest an Bucharest Pride. Vedeţi mai jos răspunsul părintelui.

Pr.Nicolae Tănase

”Tot fiind întrebat datorită împrejurărilor. Eu stau așa când cineva atacă sau are o anumită părere și îi spun: serios? El spune da. Sigur, sigur? Da, părinte De regulă aceştia preiau de la câțiva idei și simt nevoia să pună și ei pe tavă.

”Am constat că e bine să privești într-un anumit fel ca să nu te enervezi, pentru că el nu are cultura necesară, el numai aude. Noi nu avem acces la cei care propagă și dacă avem acces nu e așa ușor.

”Când se face un marș autorizat prin București și umbla ăștia goi, dacă creștinii ar asculta, dar nu asculta, ei ar face ce li s-ar spune. Ar sta acasă! N-ar arunca cu ouă, cu roșii, n-ar țipa, n-ar zice Crezul și în primul rând n-ar ataca. Sunt mulți care atacă mai ales în cuvinte. Ăștia nu trebuie atacați, ăștia trebuie lăsați să piară prin ei înșiși. Ar trebui să fie strada goală. Creștinii trebuie să asculte și să stea acasă. E un marș care se face și umblă aia goi? Da. Atunci Bucureştiul să fie pustiu. Putem să facem asta? Nu. Pentru că noi în Biserică accesul nostru este la 4.3 la sută, dar noi cununăm, botezăm și înmormântam 86 la sută, atunci nu mai suntem o armată.

”Cineva a văzut că noi suntem o armată, o putere și atunci această putere trebuie suprimată. Hai cu ei la pușcărie! Nu se mai poate acum cu puşcăria. Hai să aruncăm în ei cu noroi. Hai! Dar preoții ăștia sunt intelectuali, nu e ușor cu ei. Au găsit în 30 de ani 200 de preoți cu abateri mai mult sau mai puțin reale.

”Dumneavoastră care nu puteți să vă bateți prea tare asta trebuie să faceți. Ce să te pui cu el, e doldora de drepturile și legile lui”, a spus Părintele Nicolae Tănase.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %