1 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

De la inceputul invaziei ruse in Ucraina, pe 24 februarie, am vazut in majoritatea imaginilor transmise de televiziuni ca vehiculele rusilor sunt insemnate cu litera Z.

Dincolo de numeroasele speculatii aparute pe retelele de socializare, multi crezand ca ar veni de la “denaZification”, litera Z simpla sau Z intr-un chenar reprezinta un important element de identificare teritoriala a respectivelor forte militare.

Z simplu, spre exemplu, arata ca respectivele unitati fac parte din Districtul de Est al Armatei Ruse, anunta Daily Mail.

In prezent armata rusa este impartita in cinci districte militare localizate geografic: Vest, Central, Est, Sud si Nord, dupa ultima reorganizare interna.

Astfel, vedem ca grosul armatei trimise sa invadeze Ucraina face parte din Districtul de Est (Z), adica tocmai din Extremul Orient.

Astfel capata sens dezorientarea soldatilor rusi ajunsi in Ucraina. Este si o decizie de ordin strategic pentru a nu trimite in lupta militari aflati in Districtul de Vest, adica din vecinatatea Ucrainei.

Soldati care ar fi putut reactiona emotional la invadarea unor oameni aflati la doar cativa zeci de kilometri distanta.

Potrivit informatiilor publice, Colonel-Generalul Aleksandr Chaiko este comandantul armatei Districtului de Est.

Z in chenar semnifica fortele armate din Crimeea.

V – infanteria navala.

O – forte militare din Belarus.

X – cecenii lui Kadyrov.

A – fortele speciale din Grupul Alpha.

FOTO: Captura Twitter

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %