0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

A venit un polonez pe nume Tusk, stiti Polonia… acea tara din UE cu coloana vertebrala, sa ne vorbeasca in romana si romanul s-a udat precum fata mare la primul sarut fugind la ma-sa sa anunte ca: “ma ia de nevasta! “

Dar acelasi roman n-a inteles esenta si simbolistica mesajului. Tusk a vorbit in romana nu pentru a comenta feisbucistii in metrou cu zambete tampe “haha, vorbeste mai bine decat Veorica”, ci pentru a ne trage semnalul de alarma chiar la noi acasa: “hei, romanilor, valorizati-va mai mult identitatea nationala, spirituala si culturala incepand cu limba; n-o mai schimonositi in cuvinte imprumutate si combinatii de romgleza vrand sa pareti plimbati pe afara; nu va rusinati ca sunteti romani! “. Asta a spus Tusk in realitate (pentru cine mai citeste printre randuri).

Poate acelasi Tusk, de al carui discurs suntem vrajiti, iese azi-maine si intreaba: “romanilor, dar ce nu v-a placut la propriul imn de ati omis tocmai ultima strofa in care se vorbeste de preotii cu crucea in frunte, de oastea crestina si ca nu vreti sa mai fiti sclavi iarasi, sau vreti?!“.

photo credit: Kancelaria Premiera Wizyta premiera Tuska w Mołdawii via photopin (license)
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %