Împarte ştirea cu prietenii tăi:

Pentru ca in anul 2018, cu toate mijloacele de informare si mai ales din cauza tuturor propagandistilor responsabili cu dezinformarea, exista oameni care traiesc cu spaima ca la Referendumul din 6-7 octombrie vor fi modificate mai multe articole, daca chiar intreaga Constitutie. Nimic mai fals.

La Referendumul din 6-7 octombrie lucrurile sunt cat se poate de simple: cetatenii sunt chemati sa valideze modicarea unui SINGUR ARTICOL din Legea Funadmentala a Romaniei, anume articolul 48, alin.1, care se refera la definirea casatoriei prin inlocuirea sintagmei nefericite”soti” cu formula “barbat si femeie”.

Asadar UNUL SINGUR si nu mai multe asa cum dezinformeaza propaganda ticaloasa din spatele #boicot semanand indoiala in mintea oamenilor. Textul de lege votat de Parlament, validat apoi de Curtea Constitutionala si publicat in Monitorul Oficial pe 18 septembrie 2018 in Nr.798, trecand prin toate etapele legale, este unul cat se poate de elocvent.

Ce face Referendumul? Valideaza sau invalideaza aceasta lege de revizuire in functie de vointa cetatenilor chemati la vot, Referendumul fiind in acest caz unul DECIZIONAL si nu consultativ. De ce? Pentru ca avem deja legea de revizuire, spre deosebire de Referendumul din 2009 care a fost unul consultativ si pentru care era/este nevoie fix de o lege de revizuire votata de Parlament (precum cea existenta in cazul de acum), pentru ca vointa populara sa fie pusa in practica.

 

Cate articole se modifica prin Referendumul din 6-7 octombrie? 😀https://cronicarescu.wordpress.com/2018/09/25/cate-articole-din-constitutie-se-modifica-prin-referendumul-din-6-7-octombrie/

Publicată de Cronicarescu pe Marţi, 25 septembrie 2018


Împarte ştirea cu prietenii tăi: