0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Biserica e sub asaltul unor descreierati in ultima vreme. Nimic nou sub soare.

Au fost ditamai tiranii in istorie care i-au purtat sambetele si iata-ne tot in picioare de vreo 2000 de ani si vremea nu se opreste aici.

Spun iata-ne pentru ca Biserica suntem noi toti, madularele vii, si nu doar niste ziduri pe un fundament solid undeva in spatiul deschis.

Nu era destul ca-l aveam pe Calamitru trompeta de serviciu pentru specia cu spume la gura cand vede crucea in fata ochilor, ca mai nou au aparut niste forme de viata care nu-si gasesc rostul prin lume.

Isi spun feministe sau feminizde, nu mi-e clar cum e corect, dar cert e ca baga batul prin gardul bunei cuviinte doar, doar s-o gasi vreun stimabil sa le alerge cu un buchet de trandafiri in mana prin spatiul public si ele sa strige ”viol”.

Lasand putin gluma deoparte, lucrurile se intampla exact asa cum e scris sa se intample.

Pentru cine a fost cu luare aminte la Evanghelia citita in prima zi a Canonului Mare suntem in grafic sau, ma rog, pe drumul potrivit noua:

Îşi vor pune mâinile pe voi şi vă vor prigoni, dându-vă în sinagogi şi în temniţe, ducându-vă la împăraţi şi la dregători, pentru numele Meu / Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu”.

Si in toata agitatia creata in lume te intrebi ce-i de facut, tu cum sa reactionezi, cum sa te pozitionezi, pentru ca e in firea omului sa faca ceva.

Nu putini sunt cei care cheama la contra manifestatie, care vor un raspuns pe masura provocarii.

Acum, serios, Dumnezeu credeti ca are nevoie de vreunul dintre noi pentru a fi aparat?! Sau nu ne-ar fi lasat vorba in directia asta asa cum ne-a lasat atatea cuvinte ziditoare?

Raspunsul despre cum sa infruntam provocarile veacului acesta vine din aceeasi pericopa citita in prima zi a Canonului Mare:

Privegheaţi dar în toată vremea rugându-vă, ca să vă întăriţi să scăpaţi de toate acestea care au să vină şi să staţi înaintea Fiului Omului”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %