Bilete platite prin SMS pentru transportul cu RATB

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Zilele clasicelor bilete din hartie sunt de mult apuse si mai nou Regia Autonoma de Transport Bucuresti pune la dispozitia calatorilor posibilitatea de a achita prin sms costul tichetelor.

RATB
(cc) photo credit: nicubunu.photo

Noul sistem va fi lansat incepand cu 26 aprilie, iar intr-o prima faza va fi disponibil doar in cazul abonamentelor de o zi.

RATB pune astfel la dispozitia calatorilor numarul de SMS 7456, valabil doar in retelele de telefonie mobila Vodafone si Orange (n.r. – ce facem cu posesorii de cartele si abonamente Cosmote?), prin intermediul caruia se poate achita contravaloarea abonamentului valabil pentru ziua respectiva.

De retinut ca pretul nu difera fata de punctele clasice de incarcare a noilor cartele magnetice, adica prin SMS va fi achitat suma de 9.6 RON cu TVA inclus.

“Înainte de momentul urcării în vehiculele RATB, călătorii vor trimite un SMS, cu textul A, la numărul 7456. În câteva secunde, vor primi un mesaj, care va conţine un cod ce va confirma efectuarea tranzacţiei”, se arata in comunicatul RATB.

Pe langa plata mai sus mentionata calatorul RATB se obliga sa pastreze in telefon SMS-ul pe toata durata zilei de valabilitate.

Cu alte cuvinte, la un control de rutina din partea celebrilor controlori, scoti telefonul si arati SMS-ul cu plata abonamentului.

De urmarit daca acest nou sistem de taxare cu plata prin SMS va fi extins in viitorul apropiat si catre celelalte optiuni de calatorie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Bilete platite prin SMS pentru transportul cu RATB

  1. Foarte buna ideea, de nenumarate ori mi s-a intamplat sa nu gasesc chiosc de bilete

  2. Se intampla ca duminica sau la anumite ore chioscurile sa fie inchise, iar plata prin sms este la indemana oricui. Intr-adevar o initiativa laudabila din partea celor de la RATB.

  3. Bravo RATB! In sfarsit o initativa moderna si civilizata. Am aplaudat trecerea de la biletele de hartie la mult mai modernele carduri reincarcabile, salut din nou o alta initativa excelenta.

    Astept cu interes, exact ce ziceai si tu Dumi, daca se va extinde acest mod de plata si pentru celelalte optiuni de calatorie, ca de exemplu trimitand o alta litera sau cifra prin SMS, sa platesti contravaloarea unei singure calatorii, varianta foarte buna pentru utilizatorii ocazionali.

    Optiunea este disponibila pt. Voda si Orange, probabil e o problema de timp pana cand va fi implementata si pt. Cosmote. Se poate sa nu se fi finalizat acordurile RATB-Cosmo.
    Ce este ciudat este neimpementarea inca pentru cartele, in definitiv sisemul e simplu. Toti banii proveniti din SMS-ul la 7456 se duc catre RATB, este neimportant de unde vin, ori de la abonati (unde le apare pe factura) sau utilizatori de cartele (unde se scade din credit).

Leave a Reply

Your email address will not be published.