0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Zilele clasicelor bilete din hartie sunt de mult apuse si mai nou Regia Autonoma de Transport Bucuresti pune la dispozitia calatorilor posibilitatea de a achita prin sms costul tichetelor.

RATB
(cc) photo credit: nicubunu.photo

Noul sistem va fi lansat incepand cu 26 aprilie, iar intr-o prima faza va fi disponibil doar in cazul abonamentelor de o zi.

RATB pune astfel la dispozitia calatorilor numarul de SMS 7456, valabil doar in retelele de telefonie mobila Vodafone si Orange (n.r. – ce facem cu posesorii de cartele si abonamente Cosmote?), prin intermediul caruia se poate achita contravaloarea abonamentului valabil pentru ziua respectiva.

De retinut ca pretul nu difera fata de punctele clasice de incarcare a noilor cartele magnetice, adica prin SMS va fi achitat suma de 9.6 RON cu TVA inclus.

“Înainte de momentul urcării în vehiculele RATB, călătorii vor trimite un SMS, cu textul A, la numărul 7456. În câteva secunde, vor primi un mesaj, care va conţine un cod ce va confirma efectuarea tranzacţiei”, se arata in comunicatul RATB.

Pe langa plata mai sus mentionata calatorul RATB se obliga sa pastreze in telefon SMS-ul pe toata durata zilei de valabilitate.

Cu alte cuvinte, la un control de rutina din partea celebrilor controlori, scoti telefonul si arati SMS-ul cu plata abonamentului.

De urmarit daca acest nou sistem de taxare cu plata prin SMS va fi extins in viitorul apropiat si catre celelalte optiuni de calatorie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %