0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Cu numele de cod “Ulyana”, sistemul de operare Linux Mint este disponibil pentru descarcare si folosire incepand din 27 iunie.

Linux Mint 20 este un sistem de operare bazat pe Ubuntu 20.04 si care beneficiaza suport pe termen lung (LTS), ceea ce inseamna ca va primi actualizari si va fi intretinut pana in 2025.

Mint ramane unul dintre cele mai stabile sisteme de operare Linux, fiind preferat de majoritatea utilizatorilor care fac tranzitia dinspre Windows spre lumea libera (open source).

Acesta ocupa un loc de frunte in ierarhia Distrowatch.

Stabilitatea, soliditatea si usurinta in operare fac din Mint un sistem de operare pe care utilizatorii il folosesc cu incredere ca o alternativa viabila la Windows si nu numai.

Linux Mint continua sa intretina si sa ofere trei variante spre instalare:

Cinnamon – versiunea de top pentru utilizatorii mai pretentiosi;

MATE – pentru clasici si nostalgicii dupa GNOME 2;

Xfce – optiunea recomandata pentru PC-urile mai slab configurate din punct de vedere hardware.

Utilizatorii din Romania pot descarca noua versiune de Linux Mint la urmatoarele adrese:

Ca element absolut de noutate Linux Mint 20 aduce aplicatia Warpinator, una prin care utilizatorii pot face schimb de fisiere intre doua sau mai multe PC-uri aflate in aceeasi retea locala.

O operatiune care poate trece drept banala, dar pentru Linux de multe ori reprezinta o grozava bataie de cap (cei care au incercat pot confirma):

The star of the show in Linux Mint 20 is a new application called Warpinator.

10 years ago, Linux Mint 6 featured a tool called “Giver” which could share files across the local network.

Without any server or configuration, computers would automatically see each others and you could simply drag and drop files from one to another.

When the Giver project was discontinued it had to be removed from Linux Mint and we’ve been missing that functionality ever since.

Warpinator is a reimplementation of Giver. Server configuration (FTP, NFS, Samba) is overkill for casual file transfers between two computers, and it’s a real pity to use external media (Internet services, USB sticks, external HDDs) just to share files when there’s a local network which could do just that“.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %